divendres, 1 de novembre del 2013

3, 4, … i 5 !!! Ampliant els nostres límits !!!


S’ha Carregat? Sí ? Segur? Ueeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! Abraçades, plors,
petons, les emocions a flor de pell.

Feia tant de temps que no "estrenàvem" un castell que no recordava el que se sentia. Em vaig alegrar molt per tota la gent més nova, ja que aquest castell ha estat el fruit del treball de molta gent, ha estat el premi a un treball en equip. Desde la Tècnica fins a la darrera persona de la pinya, passant per tota la Canalla, valenta més que mai, i fins i tot, passant per persones que ja no són a la colla o que estan lesionades, però que gràcies al seu esforç i hores de dedicació als assajos s'ha pogut assolir aquest magnífic repte.

Vull repassar les coses que més em “ressonen” encara dins el cap ….ja han passat 5 dies .... però

Els nervis del matí.
Em vaig llevar amb aquells nervis de quan saps que la colla va a afrontar una Diada de "risc" apretant l'accelerador al màxim, i durant tot el matí el run run a la panxa no va parar, vam entrar a plaça, i el run run seguia, però per sort, vam anar decidit i vam obrir plaça amb el 13è tres de vuit de l'any i … fora nervis ! Qué bé que va anar aquell 3, i la forma en que vam fer-lo, dels millors de l'any. Tot estava apunt...

La passada de l’Anxaneta.
El castell va pujar decidit, però es va fer llarg, allà baix amb el cap cot i apretant fort als segons, donant pit, fent força, pensant en positiu, es va fer llarg, se sentia el aiai de la plaça, que moltes vegades no ajuda, però a la fi, la primera aleta, i la segona? caiguda. El Ramon em va dir, que sí, que l'havíem carregat, des de l'Ajuntament els polzes en l'aire, els aplaudiments, i les rialles, confirmàven que sí, l'havíem carregat, sobretot, a la valentia de tota la canalla, que no es va fer enrera, i com no, a la Xana i la seva increible passada del tres a la torre. Simplement, de traca i mocador, de casta castellera.

Els lesionats i els ausents.
És un d'aquells dies en que penses en les persones que per una causa o altre no poden disfrutar del castell tal i com voldrien. Sobretot vaig pensar en el Jordi, i la seva lesió de clavícula, en la Gemma i la seva recuperació de la caiguda universitària, encara agafant ritme, en persones que darrerament han deixat la colla per divesos motius, i en persones que ja no són entre nosaltres, com el Lluís, l'Ariadna, i en com els agradaria haver viscut aquest momentàs. La Catedral és de tots ells i elles.

Quina forma d’acabar…amb un altre carro gros.
En tercera ronda i després d'una caiguda de cinc de vuit, la colla podia haver-se arronsat, però ni molt menys. Tothom parlava de si feiem la torre folrada o no, o de si anàvem pel carro gros, però ningú es plantejava fer un castell de set pisos. I la Tècnica va decidir anar pel 4d8, l'11è descarregat de la temporada.

Les altres Colles. Excel·lent.
La Diada del Roser 2013 la recordaran les altres colles per molt de temps. Per una banda Els Castellers de la Vila de Gràcia, que van carregar el seu primer 3d9 amb folre, de forma extraordinària, i li van sumar el 4d8 amb l'agulla i la torre de 8 folrada, i un magnífic pilar de 6. Per altra banda, els Castellers de Sant Cugat, que per primera vegaada al seu historial, aconseguien ajuntar en la mateixa Diada la Tripleta de 8 descarregada. Moltes felicitats a tots. Els Minyons de l'Arboç es van veure afectats pel canvi de data de la Diada (ells havien d'actuar per vigília, el dia anterior, però pel futbol, ho vam haver de canviar a diumenge), també era Sant Úrsula, però tot i això van sortir de plaça amb la clàssica de set.

I ara què ? El camí està marcat.
Tots pensem en el que podriem fer si fossim més gent a la Colla. Descarregar la Torre de 8 folrada, Descarregar el Cinc de Vuit, i Assolir els 9 pisos, amb aquest 3 que tenim ara, tot és possible. Per tant, el camí ha de ser el de sumar i sumar, créixer en nombre de castellers i castelleres, ser més acollidors que mai, transmetre bon rotllo, passar-nos-ho bé, fer-nos costat, ser una pinya! El camí està marcat, toca seguir creixent.

Sembla encara mentira …. Xicots de Vilafranca i 5d8. Qui s’hagués atrevit a unir aquests dos conceptes uns anys enrere? Vilafranca pot tenir dos colles potents? Els Xicots poden ser aquesta segona colla? Poden els Xicots assolir el nivell de 9 pisos? Si algú encara no té la resposta a aquestes preguntes, que s’ho faci mirar …

Xicots, Xicotes, 5d8. Límits Ampliats.5d8 Carregat. 27/10/2013.


Ayoub. Pis de Quints del 1er. 5d8 Carregat. Alegria!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada