dimarts, 4 d’octubre del 2016

Campions de 9 pisos ! Xicots (Fet Casteller) 1 - Xina (Ajuntament de Tarragona) 0


A la tercera ha estat la vençuda. Els Xicots de Vilafranca ens vam proclamar justs vencedors de la edició del Concurs de Castells del dissabte 1 d'octubre. Un somni fet realitat.

En les dos edicions precedents, la del 2012 i la del 2014, on també érem favorits .... 3r. i 2n. lloc .... i a la fi, hem assolit el 1r.!

No va ser fàcil, vam necessitar fer la millor actuació de la nostra història. De sortida, la Torre de 8 folrada, la 7a. de l'any, el nostre rècord absolut en una temporada. El que fins ara havia estat el nostre màxim castell en un concurs, aquest any va ser el castell de sortida, i a la fi, el més petit que vam fer. Com ha canviat "el cuento" ! En segona ronda, vam afrontar el 3d9 amb folre, el nostre gran objectiu. Veníem amb la confiança del descarregat per Festa Major, el primer, i amb tota la bestialitat de 3d8 que portem enguany. I vam anar per ell, a la primera. Va costar de domar-lo, va pujar remenat i feble, però amb tota la canalla a dalt, i quan l'enxaneta el coronava, les sensacions van ser com les de Festa Major, el podíem descarregar! però no, els nervis ens van vèncer, i va caure quan la canalla ja sortia tota. Una veritable llàstima. I a més, la ràbia de saber, que ni amb el castell de 9 carregat, el Concurs era nostre. No ens ho podíem creure! Però no vam defallir, i en 3a. ronda, i després de caure d'un castell de 9, anàvem a per la Catedral. De colla gran, quina reacció! Vam lluitar-la fermament fins a la carregada, però la sortida de la canalla va ser molt precipitada, lògic, res a dir, el castell va arribar molt castigat, i el 5d8 va quedar en carregat. A la fi, el castell que ens donaria la victòria!

Vam ajuntar així per primera vegada els nostres tres castells més grans. Històric. També històric el fet que vam dur al Concurs més de 400 camises ! Gràcies! Bous, Castelldefels, Gavarresa, Verds, Arboç, i segur que em deixo més amics i amigues que ens vau acompanyar i que vau fer vostra també aquesta victòria. Gràcies de nou!

A més, vam quedar 9ens de la classificació general del Concurs, ja que amb aquesta gran actuació vam aconseguir avançar fins a 4 colles de les que van participar diumenge. El nostre millor resultat des de 2006. Extraordinari Colla!

El que no entenc és que la Organització del Concurs, no para d'omplir-se la boca dient que és una classificació general, i que totes les colles acaben en una classificació final única. Llavors, perquè el diumenge, al final de tot no es repassa aquesta classificació? només es parla de les colles de diumenge, no ho puc entendre. Si entre les 12 primeres colles, n'hi havia vàries de les de dissabte, perquè nassos no podien anomenar-les. Hi ha coses que no es poden entendre. Al final es veu el llautó dels Organitzadors. Si us plau, coherència.

Els Xicots sabem competir, i vam aguantar una pressió doble: la de ser favorits, i la de trobar-nos en primera ronda un castell de 9 descarregat, que ningú, ningú del món casteller, excepte la Vella de Valls i l'ajuntament de Tarragona, entenc, podien imaginar que anés de la forma que va anar. Els de Hanzou, en segona ronda, ens plantaven també una torre de 8 folrada -estàtica-, estàtica en majúscules. I en 3a. ronda ens ensenyaven un 4d9 amb folre ... de somni. Les sensacions eren molts estranyes, es tractava d'un somni, d'un mal són? era veritat allò que estàvem veient? Competíem contra quelcom diferent. Allò va enterbolir el Concurs de dissabte, llàstima.

De la colla xinesa ... ja en parlarem, és un capítol a banda!

Avui....les declaracions que l’alcalde de Tarragona ha efectuat aquest matí a Rac1 al voltant de la participació de la colla xinesa, el Sr. Josep Fèlix Ballesteros ha volgut matisar que “la menció que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya havia autoritzat la participació dels Xiquets de Hangzhou ha estat fruit d’un malentès, i ha deixat clar que la invitació ha estat una decisió exclusiva de l’Ajuntament de Tarragona”.

Senyores i senyores de Tarragona, us heu passat, ja en parlarem! mentir al món casteller, amagar informació, posar una colla el dissabte -convidada- amb l'objectiu que guanyés el Concurs, i quedés pel davant de les 20 colles que ens havíem guanyat el dret a competir. És penós. Lamentable. Grans castells de la "colla-empresa" xinesa, però no era el lloc ni el dia per fer-los.

Els veritables competidors, i colles que ens van apretar fins al final van ser els Marrecs de Salt i els Castellers de Sant Cugat, excel·lents! 3 castells de gamma alta de 8, un d'ells, el 7d8 que els Xicots no hem pogut portar mai a plaça. De veritat, extraordinaris. Felicitats pel vostre 2on, i 3er lloc. ( sense comptar amb la colada de l'Ajuntament de Tarragona ).

Felicitar als Castellers de Vilafranca, per la victòria de diumenge, a la Vella, per la exhibició que ens van donar. El 3d9 sense folre, han demostrat que el veurem aviat, almenys carregat. Enguany!?
Felicitats també a la Colla Jove de Tarragona, brutal. La segona colla que completa el 3d9 amb folre i l'agulla, quina gran demostració tècnica, de força, i de mobilització social!

En fi, un cap de setmana intens, espectacular, passat en bona companyia, un cop més, al·lucinat de poder participar en un espectacle com el del Concurs de Castells! Tradició abans que esport!

pd. Jordi Bertran, permetem la lliberta d'haver adaptat el títol del teu article de dissabte. Gràcies!

http://www.circdetarragona.com/noticia/5059/catalunya-venc-la-xina



3d9 amb folre carregat. 1 d'octubre de 2016. El 4art que assoleixen els Xicots de Vilafranca ( 1+3)

2 comentaris: