dilluns, 31 d’octubre de 2011

Hem fet un “San fermí”. 7 Raons per un 7.

Això s’ha acabat. I no hem sortit per la porta gran, però us asseguro que podem dir que hem sortit amb el cap ben alt.

És diumenge, són les 11h. i ja estic al local, fent el cafetó, intentant passar els nervis normals que hi ha abans de la Diada de la Colla, aquells nervis que se’t posen a la panxa ben aviat, al llevar-te. I els companys de colla comencen a preguntar…al final què farem avui ? i jo els responc:

 i tu què faries ?

Les respostes són variades. Son una barreja de desig, frustració i realitat. El desig de la torre folrada i la realitat del que hem pogut fer als assajos.  El desig de provar el tres de vuit i la frustració de veure que no hem arribat a temps de tenir-lo per descarregar.

I quan els hi confirmo que el pla és 4d8, Torre de 7 i Cinc de 7 ( també els ensenyo el planell del 7, per si al final ens animem) les cares no són d’alegria precisament, però sí que son de comprensió. Alguna mare de la canalla també se n’alegra de la decisió, algunes quints i algun dosos s’emprenya d’entrada, i potser després respira alleugerit.

Durant el cercavila fins a plaça ens anem fent a la idea del què anem a fer, i tots els Xicots i Xicotes que érem a plaça ens concentrem per a fer-ho BÉ.

L’objectiu principal està clar: Fer el castell de 8.  L’assolim a la segona ronda, després d’un intent desmuntat en primera ronda. Un 4 treballat però descarregat a la fi. Amb un baix i un segon que s’estrenaven en aquesta construcció, cal destacar-ho. Bona feina “novatos” !

La Torre de set, ens completa la primera ronda i ens serveix per “calmar els ànims” i donar tranquil·litat a la canalla.  Moltes colles voldrien un torre com aquesta, i poder-la fer servir en aquest sentit.  N’hem descarregat 5 aquest any, dues més que al 2010.

I per acabar fem un “San Fermí”. Explico...

Un company a plaça...em diu “avui farem un sant fermí” !  i jo li dic..què? sí home, un 7 de Julio !  Vaja un 7 de 7....ostres és veritat !  7 de julio, San Fermín.  Trobo que li escau......

Per acabar les 7 raons per estar contents per aquest nou castell que ha estrenat la colla:

  1. El Seny també compta. En ocasions com aquesta, és de valents saber renunciar. Lo fàcil hagués estat provar la torre de 8 o el tres de vuit i a veure si el carreguem. Però no hagués estat lo correcte.
  2. Hem rubricat la millor actuació de la temporada.
  3. Han pujat la majoria de castellers “novells” de la colla, demostrant el potencial que tenim
  4. La Canalla s’ho ha passat bé.
  5. Ha estat un castell de Colla. Han calgut: 7 baixos, 14 crosses, 7 contraforts, 7 agulles, 7 primeres mans, 7 segones mans, 7 primers vents, 7 segons vents, 14 laterals, 14 segons laterals, 21 castellers de tronc, 4 dosos, 2 aixecadores i 1 anxaneta:  Un total de 119 Xicots i Xicotes. 
  6. Hem acabat la temporada amb una Diada rodona. Donant seguretat a la canalla. Ells també saben veure si la Colla els cuida, això es diu generar Confiança.
  7. I l’any que ve farem 30 anys ! Felicitats a tots i totes.

1 comentari:

  1. Felicitats! Es molt interessant que feu un 7 per les raons que has dit.

    ResponElimina