dilluns, 9 de maig del 2011

El cinquè Valor dels Castells: El Compromís.

A l’equip de bàsquet en el que fa anys comparteixo estones amb el meu germà gran i altres amics que també venen a la colla, com el Jordi Raventós, o el Joanjo Rico, de tant en tant, quan no guanyem tants partits, o quan hi ha un ambient més "rarot", o quan no ens ho passem tant bé jugant, o quan veiem que algú oblida que el primer és l’equip … hem de recorre a la paraula màgica: "COMPROMÍS".

Quan diem COMPROMÍS volem dir:
·                     Anar sempre a tots els entrenaments i a tots els partits.
·                     Pensar més en l’equip que en el benefici propi.
·                     Alegrar-me quan l’equip guanya, encara que jo sigui a la banqueta.
·                     Haver de jugar, a vegades, inclús estant lesionat. Sacrifici.
·                     Fer tot el possible perquè els meus companys juguin millors…sobretot els nous.
·                     Donar-ho tot quan estic a la pista. Esforç.
·                     Ser, en definitiva, un jugador d’equip.


I és que de fet, quan penso en els castells, i els 4 valors que sempre ens han arribat: Força, Valor, Equilibri i Seny, sempre penso en que en trobo a faltar un de molt important. Sí, crec que els Valors Castellers haurien de ser 5 ! Afegim-hi el COMPROMÍS.

Amb el Compromís, i els 4 valors castellers més tradicionals és com les colles es converteixen en Colles GRANS, i poden assumir fites majors, reptes importants, superar-se, autosuperar-se.

Et compromets amb els Xicots ? Sí !

Per cert, aquest dimecres assaig pre-fires, i divendres darrer assaig, al final del qual farem la primera entrega de camises de l’any a 23 persones que han demostrat aquests darrers mesos que es COMPROMETEN amb la Colla. No t’ho perdis, comparteix amb la colla aquests dos darrers assajos per fer els primers castells de set i mig de la temporada, i per donar la benvinguda oficial a aquest nou grup de castellers.

Som-hi Xicots…i Xicotes !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada