dissabte, 12 de març del 2011

Pel Lluis Solsona ... PLOU ...

Plou…

És dissabte i tot el dia plourà…jo vaig a l’enterrrament del Lluís Solsona a Torredembarra, i a l’últim moment (són les 8’40h.) la Júlia es lleva i diu que vol venir, que vol veure com és un enterrament.

Es vesteix de xicota i som-hi.

Anem amb el cotxe els dos, i la Carme Torner i el Lluís Compte, i arribem puntuals a l’Esglèsia de Torredembarra. Entrem juntament amb d’altres castellers dels Nois de la Torre.

Ens faixem a dins i comença la missa. És de les "completes", amb la óstia, el "doneu-vos la pau", els amunt i avall, i al final la hora dels pilars d’homenatge. A una banda els Xicots i a l’altre els Nois de la Torre, dels que el Lluís Solsona n’és el President d’Honor. Sona el "Sol" de la gralla, la única nota que sentirem avui del Toc de Castells. Uns quants companys i companyes dels Nois de la Torre fan el segon cordó del nostre pilar. El Juanito, incombustible el para a baixos. El Quim, segon casteller, la Mireia, crak de les alçades, i la novella anxaneta s’enfila, fineta i concentrada, i fa aquesta especial aleta dels Xicots pel Lluís Solsona. Estic orgullós que la casualitat/necessitat hagi fet que la faci la Júlia.

Quan li faig "aball" (El nostre Cap de Colla, no ha pogut venir, per feina) ella ja ha iniciat la baixada, seguint el ritme de l’altre pilar. "Ho has fet molt bé Júlia", s’asseu i es posa els mitjons i les bambes. Darrera seu el Quim i la Mireia fan el mateix…la resta de la colla ja va cap als bancs de l’esglèsia, i jo els espero. Observol lo especial que són els del "tronc".

El primeres mans ha esta el Joanjo, el segones el Sergi, el contrafort el Jaume, pel davant agafant el pilar, el Carlus, i l’Oscar del Vendrell. Laterals Xavi i Lluís, i tancant pinya la Carme i la Eva. Un total de 14 camises vermelles, representant la colla. Admirats pel Lluís Solsona des d’allà on sigui.

La Júlia torna el casc als Nois de la Torre, "gràcies" i li piquen la mà.

Ara a casa, plou més encara, estic a fora el pati, sota el porxo és vespre, escoltant la pluja … Plou …

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada