diumenge, 22 de maig del 2016

Un dia per recordar


Tot i que encara potser no ens en donem prou compte, serà un dia per recordar. L'any 2015 va ser un any excepcional, l'any en que els Xicots de Vilafranca vam assolir arribar als 9 pisos. I avui, a la nostra plaça, hem rebut un reconeixement guanyat a pols. En una vila com la nostra, on hi ha una colla tant gran, i on hem hagut de suar de valent durant 34 anys per guanyar-nos el lloc que ara ocupem, el fet que es reconegui de forma pública i oficial aquest esforç, és important. Per això, avui ha estat un dia que serà maco de recordar.

A la placa que avui s'ha descobert s'hi indica:
“El 29 d'agost de 2015, els Xicots de Vilafranca van carregar el tres de nou amb folre, i Vilafranca va passar a ser una plaça amb dues colles que fan castells de nou”

La frase va acompanyada de la imatge de dos 3d9 amb folre, que representen les dos colles de la ciutat que fan castells de 9 pisos. Tot i que hi ha hagut companys i companyes de la colla als que aquest fet no ha acabat d'agradar, i ho entenc, cal que ens quedem amb el fet, important repeteixo, que el fet causant de posar aquesta placa és principalment, i com indica el principi del text que hi apareix, que els Xicots de Vilafranca han esdevingut colla de 9. I sí, de retruc la Vila ha passat a ser una de les 4 on actualment hi conviuen dues colles que fan castells de 9 pisos: Valls, Barcelona, Tarragona i Vilafranca. ( Tant sola una cinquena ciutat va tenir aquest privilegi, Terrassa ), i aquest fet és el que ha facilitat la col·locació de la placa, segurament. Estiguem-ne ben orgullosos. Ho mereixem.

El dia també serà maco de recordar perquè per segon any consecutiu hem portat per Fires de maig la Clàssica de 8. Amb una gran diferència respecte l'any passat: Al 2015 vam arribar a Fires amb tant sols 1 castell de 8 assolit. Enguany, arribàvem amb 5 castells de 8 pisos descarregats. Els deures estaven fets, i ho hem arrodonit afegint la preuada torre de 7, que aquesta temporada s'ha fet esperar més del volgut, però que finalment ha tornat, per quedar-se, i per seguir treballant-la per tornar a folrar la torre el més aviat que puguem. Hem acabat la Diada amb 2 pilars de 5 i 2 pilars de 4 simultanis, un gran final. Destacar que a diferència de l'any passat, on hi va haver certa col·laboració, aquest any els castells han estat fets totalment en solitari, mostrant el creixement que està tenint la colla a nivell social, una dada a tenir en compte.

Pel que fa la durada de la diada, excel·lent un any més. En menys de 1 hora hem enllestit l'actuació. Realment la solució que hem trobat per Fires és excepcional, tot un exemple a seguir al món casteller, i tot un espectacle ràpid i àgil, que el públic agraeix. Quan les colles col·laborem plegades en pensar en com millorar aspectes com aquest, està clar que és positiu per la vila. És la línea a seguir.

Xicotes, Xicots, un dia per recordar !

Placa inaugurada avui, 22 de maig de 2016, a la Plaça més Castellera.

La nostra enxaneta Txell, apunt de destapar la placa, acompanyada per dues enxanetes dels verds i la Joves

3d8 descarregat per Fires 2016. El 3er. de la temporada.pd. Aquest post va en especial dedicat a l'Amador, i tota la Txusma sencera, els que hi són, i els que ja no hi són. Una de les raons per la que els Xicots hem arribat on som! :-)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada