diumenge, 4 d’octubre del 2015

Sóm colla de "5" ! Catedral al Sac !


En Victor Garcia el nostre Cap de pinyes, ens recordava que avui fa tot Just 1 any que intentàvem el 5d8 per darrera vegada. Va ser en el transcurs del darrer concurs de castells de Tarragona, la diada del dissabte, una caiguda dura, i tots teníem ganes de deixar-la enrere, i avui o hem fet tot tornant a fer història! Descarregant la preuda Catedral per primer cop a la nostra història. Quin any estem tenint!

A la sisena ha anat la vençuda! Feia 9 anys que anàvem al darrera de la Catedral dels Castells. La vam portar a Plaça per primera vegada al 2006, recordem els intents ... i la primera carregada:

- 2006, Diada del Roser: 1 intent
- 2012: Diada del Roser; 1 intent
- 2013: Diada de Sant Ramon: i intent desmuntat
- 2013: Diada del Roser: Carregat!
- 2014: Concurs de Castells; 1 intent
- 2015: Diada 40è Aniversari dels Nois de la Torre, Torredembarra: 1 intent desmuntat + 1 DESCARREGAT !

El resum de la nostre relació amb la preciosa Catedral, llavors és:
- Descarregats: 1
- Carregats: 1
- Intents: 3
- Intents Desmuntats: 2
Total portats a plaça: 7

No serà casualitat que avui hagi estat la primera vegada que l'hem intentat en 2 ocasions el mateix dia..... Mai hi ha res per casualitat..... tot acaba tenint un sentit ..... El primer intent ha pujat maco, amb un tres espatarrant, resultat dels 20 que portem ja descarregats. El tres anava molt bé, però la torre ja estava treballant de forma prematura. Tot i així, la canalla, valenta, ha seguit endavant, inclús hem arribat a col·locar els acotxadors, però l'hem acabat desmuntat, un gran intent, mai havíem arribat tant lluny, i n'havíem tornat... L'intent desmuntat, més enllà de generar dubtes, ens ha acabat de confirmar que teníem el castell a tocar, que el podíem assolir, ens ha donat més confiança. I així ha estat, al segon intent. Ha pujat ferm com el primer, amb la torre més còmode, i un tres sublim. La carregada ha estat senzilla, ràpida, de colla gran. La baixada ha estat treballada, amb nervis, lògic ... era el primer que descarregàvem. I com ho hem celebrat, no sé quantes abraçades he repartit, i petons, havíem descarregat un 5d8. Havíem mirat als ulls, cara a cara, al gran monstre, a la Catedral. No em canso de dir el seu nom, m'encanta. C A T E D R A L. El que us deia, l'intent desmuntat ens ha ajudat a assolir-la, n'estic convençut.

Hem arrodonit l'actuació més completa que hem fet mai amb la 6a. Torre de 8 amb folre descarregada de la temporada (rècord absolut en 1 any), i amb el 20è 3d8, més del mateix, rècord absolut de la colla.

En alguna de les boniques converses que hem mantingut avui al local, durant la celebració, es comentava si era més important haver carregat el castell de 9 pisos, o bé, descarregar el 5d8. Són dos castells molt diferents, molt, El castell de 9 folrat, és un castell amb la base que et dona un bon 3d8, i amb el treball de peu i folre, i aprenent a dominar un nou pis, el del segons "amagats". El castell de 9 et dona un pis més, i això és molt important. Però per altra banda, el 5d8 és un castell tècnicament molt complex. Un gran tres, ha de ser la base, per afegir-hi la torre al costat, i saber-ho lligar tot ben lligat. El nombre de castellers amb excel·lència tècnica és molt gran, el nombre de canalla també, 4 dosos, 2 acotxadors, 1 anxaneta, que fa les 2 aletes. El treball de pinya també és molt específic, aprenent a reforçar la rengla el millor possible. Jo ho tinc, clar, no puc triar. Els vull tots dos! 3d9 amb folre +  5d8 + Torre de 8 amb Folre + Pilar de 6. Això és el que vull tot junt, en una mateixa actuació ... Debat acabat.


 Torredembarra, 4 d'octubre de 2015. Primer 5 de 8 Descarregat


pd1. per cert Fredi, gràcies pel títol del post, genial! Colla de "5" !
pd2. el passat 1 de setembre va començar el compte enrere pel Concurs de Tarragona 2016. El rànking ja és viu. Amb la Diada d'avui ens hem posat en la posició nº 12, que serà molt difícil de mantenir, molt. Però per mi és una motivació més, intentar ser-hi el diumenge amb les colles grans del món casteller, quin plaer seria. La posició nº 12 estarà molt cara, som varies colles amb el 3d9f, 5d8, pilar, ... i altres estructures que hi lluitarem a fons. Som-hi colla.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada