dijous, 1 d’octubre del 2015

En un Núvol de 6 pisos


El Pilar de 6 és un Castell de Colla Gran. Només cal veure que les colles que el tenen, estan totes entre les 20 primers del rànking del webcasteller.com. Aquí he fet un ràpid anàlisis d'aquest grup de colles punteres, i el pilar de 6, durant aquest any 2015:


- 6 Colles de les 20 primeres del rànking, No el fan: Cast. de Sabadell, Xiquets de Reus, Marrecs de Salt, Cast. de Sant Cugat, Xics de Granollers, Moixigangers d'Igualada.

- 4 Colles n'han Carregat 1; Joves de Valls, Castellers de Sants, Bordegassos de Vilanova i Cast. de Sant Pere i Sant Pau.

- 1 Colla en té 2 descarregats, 1 carregat: Cast. de la Vila de Gràcia.

- 1 Colla en té 3 de Descarregats: Xicots de Vilafranca

- 1 Colla en té 9 descarregats: Castellers de Barcelona, tot i que el pilar de 7 amb folre no l'han probat encara enguany...

- 2 Colles el fan de 7 pisos folrat: Nens del Vendrell i Capgrossos de Mataró

- 5 colles el fan de 8 pisos, emmanillat: Verds, Vella, Xiquets i Jove de Tarragona, i Minyons de Terrassa.


Com podeu veure només hi ha dos colles que facin castells de 9 i que No facin el pilar de 6, són els Cast. de Sabadell i els Xiquets de Reus.

I per l'altra banda, només hi ha 2 colles que facin el Pilar de 6 i que No siguin colla de castells de 9: Bordegassos i Sant Pere i Sant Pau. Els Bordegassos històricament són una colla que ja l'havien fet fins de 7 pisos, i que per tant ja tenen una certa "tradició" en l'espadat, però els de Sant Pere i Sant Pau, són una colla més petita, que s'ha sabut  "especialitzar" en el gran pilar, i que l'han sabut dominar ja desde l'any passat, aprofitant que és un castell assajable amb poca gent. (cal destacar la gran progressió d'aquesta colla enguany, estrenant la clàssica de 8 fa pocs dies).

Pel que fa als Xicots de Vilafranca, 9ens d'aquest rànking pilaner, per primer any ens podem afegir a les Colles que dominen el difícil gran pilar, L'havíem portat a plaça fins a 16 vegades ja, abans d'aconseguir-lo carregar ! deu ni dó!  Fins aquest passat 31 d'agost de 2015, portàvem:
- 2 intents desmuntats. 10%
- 11 intents 58%
- 3 carregats 16% (1987,1988,2007)

I aquest 2015, després de les 2 darreres Diades a Vilafranca, i la de Cervera,:

- 3 descarregats! 16% del total de 19 vegades portat a plaça.

Pilar de 6 Descarregat, Pilar de 6 Descarregat, Pilar de 6 Descarregat .... i a continuar així, amb aquesta capacitat d'assaig, de concentració, d'esforç, de valentia .... a continuar així, per seguir fent història.

Veure el vídeo del Pilar de 6 descarregat a Cervera, ens ajuda a veure el domini i capacitat de treball que l'equip pilaner està exercint sobre aquesta estructura. On ens pot portar? Molt lluny ...

Viure en un Núvol de 6 pisos com aquest, és quelcom il·lusionant, no vull deixar mai de ser-hi.

Un Núvol de 6 pisos, de color vermell!


Vídeo del Pilar de 6 Descarregat a Cervera, el 3er. de la Colla. 27/9/2015



Pilar de 6 Descarregat a Vilafranca, el 2on de la Colla. 20/9/2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada