dilluns, 31 d’agost del 2015

Xicots de Vilafranca = Colla de 9 ( Comença una nova etapa )

Ja han passat gairebé 48 hores, i fins i tot amb la grandiosa Diada de Sant Fèlix viscuda ahir, i encara estem tots i totes dalt d'un núvol, un núvol a l'alçada de 9 pisos.

El 29 d'agost de 2015 el recordarem tots els Xicots ( i Xicotes!), per haver assolit coronar el primer castell de 9 pisos de la nostra història, i per molts detalls que han acompanyat aquest aconteixement tant important per una colla castellera ... i que ens han permés arribar-hi ... necessito repassar-los, no els vull oblidar ...

Força:
- Hem mostrat una autoconfiança i una autoestima, com deia alguna cronista, sobrenatural! ha quedat clar que creiem en les nostres possibilitats, i que la feina ben feta ens donava la força i la empenta per encara un repte tan gran com aquest.
- L'Ajuda que ens han donat els components d'altres colles que ens han acompanyat en un dia tant important com aquest, .... és impagable, és generositat castellera en estat pur: Picapolls Gabarresa, Minyons de l'Arboç, Carallots, Bous de la Bisbal, Roquetes, Gelida, .... segur que m'en deixo algun.....la vostra presència ens va donar una pinya immensa, una pinya que ens va donar encara més energia per assolir el repte.
- La convicció que cada un dels membres de la colla teniem en el castell va ser clau per assolir-lo .... en una colla petita com la nostra, cada un de nosaltres hem de donar més que potser en d'altres colles on no et sents tant imprescindible ... una petita colla, però amb castellers i castelleres molt grans.
- La Plaça, tot i que per una banda ens va transmetre incertesa i nervis, aiaiai, ... per l'altra, la més gran, ens va donar força i empenta, el Crit que es va sentir en el moment de l'aleta, mai l'oblidarem ... la Plaça més Castellera va demostrar que Vilafranca vol dues colles Grans, dues colles de 9. ( La vila ja s'ha posat al nivell de Valls, Barcelona i Tarragona, les tres ciutats on actualment hi havia almenys dues colles de 9).

Valor:
- La constància d'anar contracorrent, de ser els petits al costat d'una gran, de ser els "per l'altra banda ...", de no ser la "Vilafranca" de la que tothom parlar, ...... aquest tossuderia i fermesa en no deixar mai de ser valents, i creure en el propi projecte .... això és de 9!
- La Canalla. Incommensurable, valenta, decidida, atrevida, ràpida, feliç, ... aquest pom de dalt és de 9, és la definició del VALOR en majúscules!
- 18 anys fent castells de 8 de forma ininterrumpuda, amb alts i baixos, però sense baixar mai dels 8 pisos ... 18 anys, esperant fer el salt als 9 pisos. Ara ja el tenim, i toca iniciar un nou camí per mantenir aquest nivell. És molt certa la dita popular:  "és difícil arribar-hi, però encara és més difícil mantenir-s'hi" .... Comença una nova etapa, la del maneteniment i consolidació dels castells de 9 bàsics...apassionant.....

Equilibri:
- El treball tècnic d'aquests darrers anys ha estat espectacular, la quantitat i qualitat de les proves a assaig a augmentat, els folres són setmanals, els nostres castellers i castellers, cada dia, són millors...
- El fet de saber superar situacions difícils, com ara la marxa de castellers claus del tronc, o el va i ve, de castellers de la pinya, .... és un handicap que hem hagut d'anar superant, i que sense cap mena de dubtes és un dels deures a fer .... augmentar el nombre de persones, fidelitzant i aconseguint que es quedin el major nombre, i com no, que n'entrin de noves cada setmana...quants més serem, més fàcil serà assolir el repte d'aquesta nova etapa de 9 !

Seny:
- Seguretat en els nostres castells, per exemple, enguany portavem un 99% de castells descarregats, tant sols 1 havia sigut desmuntat .... la primera caiguda d'aquest any ha estat la del 3d9 amb folre, què dolça!  i ja portem 32 castells de 8 pisos, tots descarregats....així és fàcil anar endavant....
- Paciència i lògica, com la que vam tenir amb els dos peus desmuntats del 3d9 amb folre, és cert que el neguit i les presses podien jugar-nos una mala passada, però vam saber esperar al tercer peu, que va ser el bó! aquesta línea és la que hem d'anar seguit, la d'assegurar els passos a fer, sense presses, amb paciència.
- Davant la pressió mediàtica que ja fa més d'un any que està apuntat al fet que Vilafranca tingui dues colles de 9. Hem de tenir molt de seny, i sé que el tindrem. El protocol i la norma està  escrita, i és decisió de la nostra colla poder actuar per Sant Fèlix. Això és així. Però ens estimem la Diada de Sant Fèlix com el que més, i sabrem entrar-hi quan sigui el moment. I el moment el decidirem nosaltres, com a Colla Vilafranquina de 9 pisos, i no ningú altre. Seny, sobretot, estic d'acord, però respecte pel que estem fent també.  Sant Fèlix és una Diada que ens pot fer créixer molt, moltíssim, però també és una Diada a la que caldrà ser-hi com a Colla Gran.

Xicots, Xicotes, el camí està senyalat, els castells de 9 vermells vilafranquins, ja han arribat. Ara cal consolidar-los, cal Descarregar aquest 3d9 amb folre, seguir creixent i treballant, i perseguir els nous reptes que ens pertoquen ... suar, i disfrutar!

A disfrutar aquest 3d9 amb folre, ha començat una nova etapa, IL·LUSIÓ és poc. Vilafranquí, Vilafranquina, Vilafranca té una nova colla de castells de 9, era cert, Vilafranca la podia tenir.

Ara necessitem ser molts més per consolidar-ho. Vens?  :-)

1er. 3d9 amb folre carregat Xicots. 29 d'agost de 2015. Vilafranca
Foto Xavier Docampo.Cares d'alegria apunt de fer el 4d8 que tancava la millor actuació. 29 d'agost de 2015. Vilafranca.
Foto Montse Arroyo.


pd. Felicitats a les 4 colles de Sant Fèlix d'enguany, vau fer una Diada Grandiosa!  2 Tresos de 10, 1 4 de nou net, 2 torres de 8 netes, 1 5d9 amb folre, 1 tres de nou amb l'agulla, 1 quatre de nou amb l'agulla, 2 torres de nou amb folre i manilles.....el 3d9 amb folre....els pilars de 8 amb folre i manilles, fins a tres .... espectaular. Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada