dilluns, 3 d’agost del 2015

Amazing Street (increible)


La Diada de Martirs Street es va convertir en una nova fita per la Colla, aconseguint descarregar la tercera torre folrada del curs, i la que representava la primera que descarregàvem a Vilafranca, fora de la Plaça de la Vila.

En companyia d'uns immensos Castellers de Barcelona, vam signar la tercera tripleta de castells de 8, començant com en les darreres setmanes pel 3d8, el 12è de l'any, seguint-li agafant la mida pensant només en pujar-lo un pis més...mai havíem pogut disfrutar tant fent el 3d8, amb aquesta seguretat, tal com si bastíssim un 3d7 .... no ens en sabem avenir...

En segona ronda havíem de donar a la Diada, el que l'any passat ens va quedar a mitges, amb aquell intent desmuntat que pintava tant i tant bé. Com va dir l'Aina al final de l'assaig de divendres, l'any passat havíem fet a Martirs "el millor intent desmuntat de torre de 8 amb folre que mai hem vist" ... i tots teníem al cap que calia completar-la. I així va ser, amb un bon peu arrodonit pels "nascuts per fer pinya" dels Castellers de Barcelona, la vam tirar amunt a la primera, massa treballada a nivell de folre, però amb una  excel·lent feina a nivell de tronc. A la fi, descarregada, amb aspectes a millorar encara en l'encaix entre els segons, el folre i els terços, ... però descarregada.

I un altre carro gros per acabar la Diada, el 9è de l'any, al que cada cop li hem agafat més la mida. Fantàstic.

I per finalitzar vano de 5, amb sorpresa en forma de declaració! enhorabona Eli i Tamara! A seguir així de felices i unides! ;-), i que pugueu fer una gran festa per celebrar-ho!

Durant la Diada va rondar per totes les converses el pilar de 6. És una llàstima que encara no el poguéssim portar a plaça, i encara més, quan el tens tant a prop. Divendres vam prendre riscos, i a l'assaig el vam veure carregat, espectacular, però no suficient. Era la segona vegada en la història de la colla que fèiem el pilar de 6 a l'assaig, la darrera ja fa uns quants anys, el vam descarregar. I a plaça l'hem aconseguit carregar fins a 3 vegades. Ara toca descarregar-lo.

Els pilaners i pilaneres estan fent una feina excepcional, tenir un pilar de 6 no és gens fàcil, però cal fer-ho amb visió de colla. Visió de Colla és posar pel davant a la Colla en tot moment, és anar més enllà del que cadascun de nosaltres pensem o desitgem, en el que realment convé en aquell moment, ... i qui ho acaba decidint és la tècnica, la Cap de Colla a la fi, i a ella cal seguir sense esquerdes, amb unitat, perquè la unitat fa la força. I quan el Pilar de 6 hi sigui, per completar-lo, tots ho podrem celebrar, tots i totes. El pilar de 6 descarregat pot arribar, ha d'arribar, arribarà. Només cal una mica més de paciència, i ho podrem celebrar, com a Colla. I sobretot, utilitzant els elements de seguretat dels que una colla com la nostra no pot renunciar, cal que l'equip del pilar rebi l'ajuda urgent de tècnics de la colla per millorar la xarxa, i que aquesta sigui un element que els pugui ajudar a anar més ràpids, més segurs, més eficients en la seva feina.... com la resta de colles del món casteller en aquests moments. Un exemple clar: Els Bordegassos de Vilanova, tots hem pogut veure els vídeos del seu pilar de 6 descarregat a assaig, amb xarxa, .... i dissabte a la tarda a plaça el vam assolir carregar. Felicitats per la feina Bordegassos.

Em costa molt escriure sobre aquest tema del pilar, perquè sé que hi ha moltes emocions barrejades, molts esforços dedicats, però és la meva humil opinió, i sobretot, sobretot, tots fins al final amb la Cap de Colla, tots a donar-li suport. La feina que aquesta tècnica està fent és espectacular. I el Pilar de 6 ha de ser quelcom que sumi, i sumarà. Amb el 4 que tenim, no podria quedar tant lluny el 4d8 amb l'agulla.... un altre pas de gegant, per una colla acostumada a lluitar amb goliats...

Parlant de l'assaig del Divendres un dels millors que mai hem fet, repassem-lo: Pilar de 6 carregat, 3d9 amb folre fins a quints, Torre de 8 amb folre fins a quints, 5d7 net amb acotxadors, 4d7 net, 3d7 net, torre de 7 amb folre a terra fins acotxador, 3d8 fins a quints amb el folre a terra fent de pinya ....  i fins a 16 proves en total

Els "bigotis" dels Castellers de Barcelona van portar molta sort a la Diada, moltíssima. Tripleta màgica pels Vermells de Barcelona, que van demostrar una creença en ells mateixos fora de l'habitual. Tant el 4 com el 3 de 9 van ser castells lluitats de forma èpica, i només amb una autoconfiança absoluta es podien descarregar. A més, cal destacar l'esforç afegit de desmuntar fins a 4 peus de castell de 9 .... de traca i mocador. I el 5d8, que vam veure com es recuperava per la colla degana de Barcelona, tot just fa tres anys, sembla fàcil fet amb la seva camisa, un exemple a seguir!

Per tot això la Diada de Martirs Street, enguany, va ser la Diada d'... Amazing Street !!! (increïble)


3d9 amb folre fins a quints. Assaig 31/7/15

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada