diumenge, 10 de maig del 2015

Un bon canvi de "Cromos"


Tots teníem al cap que podia ser l'estrena dels castells de vuit pels Xicots de Vilafranca, al tenir una actuació davant del local, i tant ben acompanyats, fins per tres colles més.

El que no ens pensàvem, fins aquest mateix divendres, és que la estrena seria amb el 3d8, enlloc del 4 que fa solament uns dies tots haguéssim signat. Però ves per on, l’assaig de divendres va ser premonitori: un 3d8 de postal fins a dosos, i un 3d7 net fins acotxador, estàtic. En canvi, el carro gros, ens va costar molt de lligar a nivell de pinya (lògic pel nombre de gent), i el castell net, tot i fer-se no va tenir la seguretat d’altres vegades.

Arribàvem així a la Diada d’avui davant Cal Noi-Noi i després de descarregar la segona torre de 7 de la temporada, amb molt solvència, es confirmava el canvi de cromos: el primer castell de vuit que els Xicots portarien a plaça aquest 2015 seria el tres, enlloc del quatre. I l’aposta ens ha sortit més que bé, excel·lent. Ha estat un tres, molt  ben lligat de segons i baixos, i amb un bon treball de tronc i canalla, rapidet, i sense complicacions. Ja el teníem al sarró. Ah! I amb la nostra Cap de Colla a terços! Una dona fent de terç en un 3d8 ... la primera vegada en 2 segles de castells? Segurament, tot i que no ho puc confirmar. A més, aquest tres de vuit, a partir de terços, és molt semblant al 3 que l’any passat treballàvem per posar dalt el folre ... la part de dalt comença a agafar forma ... ens falta la part d’abaix....

I en canvi, el 4d8 ens ha quedat en intent desmuntat. Després de desfer un peu amb terços posats, el quatre no ha donat bones sensacions, i s’ha desmuntat, decidint deixar-lo per la setmana vinent, i tancant la ronda de castells amb un nou 5d7 per rodar castelleres i castellers.

Tenim molta feina pel davant, però molt maca. La perspectiva dels castells de vuit que han de venir, i de la proximitat de la torre folrada, que sembla tinguem a tocar, ens ha d’esperonar per aconseguir allò que ja estic cansat de mencionar en aquest blog, millorar el volum de gent als assajos.  Entre tots i totes podem atraure els nous Xicots i Xicotes que necessitem per fer el salt que perseguim.

I avui és 10 de maig, els Xicots hem descarregat el castell de 8 més matiner de la nostra història. Tot i aquestes registres, en aquest moment, som la colla número 17 del rànking webcasteller.com ... al·lucinant. El món casteller està en plena ebullició .... la temporada tornarà a ser històrica...Xicots, ens hi apuntem?Torre de 7. Diada 10/05/2015. Fotografia de Tomàs Roca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada