diumenge, 18 de maig del 2014

Per Maig, castells de 8 a raig!2 actuacions al maig, 2 carros grossos.  La dita diu que "al maig, cada dia un raig", però de moment el mes de maig no ens ha portat pluja, sinó dos carros grossos molt matiners i molt celebrats!

La setmana passada a Lleida, a la Paeria, gran plaça.  El quatre de vuit més matiner de la historia de la colla. El Castell va pujar decidit, però un petit dubte a l’entrada dels dosos va fer que els nervis s’apoderessin de la construcció, mica a mica, els crits del públic, i la incertesa van fer que després de la preciada aleta, el castell no es pugués defensar i s’acabés trencant. El millor, carregar-lo i que ningú no es fes mal.  El pitjor la poca defensa que va tenir, la caiguda inesperada, els cops rebuts.  També cal dir que les camises a plaça eren justes, i que el vam poder assolir gràcies a la gran col·laboració dels Castellers de Lleida. 

Arribades les Fires de Maig, ens havíem de treure l’espina de la caiguda d’aquell primer 8, i així ho hem fet.  Tot i els nervis comprensibles per la part alta, el castell ha estat ben executat, patint-lo i aquest cop sí, sabent-lo defensar, sense rendir-se, sense cap errada. La plaça ens ha esperonat, aplaudint, i ajudant a descarregar-lo, s’agraeix. També destacar la col·laboració d’alguns membres dels verds, que com d’altres vegades, ens han donat un cop de mà arrodonint la pinya, i donant seguretat.

Amb la segona torre de set descarregada de la temporada, hem despatxat en menys de 45 minuts, els tres castells de la jornada, firmant l’actuació més completa que els Xicots han fet mai per fires.  Des de el 2008, que no portàvem la torre de set a Fires (aquella només carregada), i pel que fa a les vegades que hem portat el 4d8 per Fires, una mica d'història -dades CCCC-:

-        2010: Intent Desmuntat
-        2006: Descarregat. (amb el 5d7 i el 4d7 amb l’agulla)
-        2000: Descarregat (també amb 5d7 i 4d7 amb l’agulla)

És a dir, feia 8 anys que no assolíem portar el 4d8 per Fires, i mai l’havíem pogut “abraçar” amb la Torre de set al costat.  Per tant, celebració més que justificada !

L’actuació d’avui, amb 5d7, 4d8 i 2d7, supera en punts a les de 2000 i 2006, i també a la de l’any passat amb el 3d8 carregat, que vam acompanyar de 5d7 i 4d7amb l’agulla.

El nombre de camises a plaça avui era correcte, demostrant que quan hi sóm la majoria, tot és més fàcil.  Destacar també la estrena de varis castellers en el dia d’avui, podran dir que van fer la millor diada de fires el primer dia de camisa vermella. Enhorabona!
 
 

 
4d8 descarregat. Vilafranca, 18 de maig de 2014
(Fotos Emma Pagès)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada