dimarts, 22 de maig del 2012

Cinquè Cinc. Ara a l'Antiga.


La Torre no va poder arribar encara, l'assaig de divendres així ho va marcar. Dalt la pinya no va donar garanties de descarregar-la i per tant, i amb bon criteri, la Cap de Colla va decidir aplaçar-la un parell de setmanes més.

Una sensació agredolça, ja que per una banda teniem moltes ganes de fer aquest pas més endavant i vam haver de fer l'esforç d'esperar, però per altra, veure que tenim criteri i que posem el seny pel davant de les ganes dona seguretat. Això a la llarga sempre és positiu, tot i que a la curta son decisions difícils d'acceptar.

Però la torre arribarà, arribarà més aviat que tard, segur. L'única cosa que ens en distancia, igual que del 4d8 és la possibilitat de fer assajos de pinyes amb més volum, amb més castellers.  Necessitem ser-hi tots i totes, i alguns més ... és la única forma de seguir endavant.

"A l'Antiga".  Així va ser el cinquè cinc de set de la temporada, impressionant, 5 actuacions, 5 "capelles" (si el 5d8 és la catedral dels castells...el 5d7 podria ser una capella ... ;-)  

"A l'Antiga". Va ser un espectacle de primer nivell, sobretot per als espectadors i espectadores que amb força nombre van assistir a la plaça de la vila, la veritat és que des del seu punt de vista va ser entretingut, ràpid, dinàmic, vistós, colorit, ... i en 1 hora ho vam tenir enllestit, aquesta és la part positivia. Des d'aquest punt de vista, a mi també em va agradar.

"A l'Antiga". Pel que fa les colles, va implicar una dosis d"estres" i de presses que en una diada en la que no hi vas a tirar castells "límits" no té més incidència, però que en una diada on vulguis anar a fer castells més grans, o/i que requereixen més concentració .... podria ser contraproduent per aquella colla que intena aquell castell.  Molts dubtes per tant, a l'hora de pensar en repetir diades amb aquest format. Des d'aquest altre punt de vista, ja és més complexe.

I si a més sumem el fet que poques colles poden presumir de poder tirar els seus castells limits en solitari, i per tant, sense l'ajut d'altres colles a les pinyes, llavors els castells a l'Antiga, encara es fan més complicats per colles petites en nombre de castellers, com la nostra.  Per tant, davant d'actuacions d'aquest tipus la única opció és créixer en nombre de gent, créixer en nombre de capacitat de convocatòria dels teus propis castellers.

Colla, Colles, oju ! que els castells a l'antiga tornen a ser aquí .... ens preparem ? per si de cas ...

          Dos 3 de 9 amb Folre simultanis de les colles de Valls a Vilafranca del Penedès (any 1862).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada