dilluns, 2 d’abril del 2012

Bé està el que Bé acaba !!! Però que bé també començar així !!!

Comencem la Temporada al mateix lloc on l'acabarem ... a Altafulla, i com diu aquella dita "bé està el que bé acaba", i així volem que sigui la temporada, acabar-la BÉ, el més BÉ possible, però és que dona un "gustasso" començar-la també de la mateixa manera !

Ahir a Altafulla els Xicots van signar el millor inici de temporada de la seva història: 4d7Agulla, 5d7, 3d7 i pilar de 5, tot Descarregat, tot amb solvència, tots els castells amb estrenes, tots els castells amb una canalla segura i decidia, amb un pinya correcta, i amb molta il·lusió i Bon Rotllo....això que dic, quin "gustasso" !

De fet pels Xicots aquesta podria ser una actuació per exemple de Fires de Maig o de Diada del Firal inclús, però aquest any la feina feta als ASSAJOS ha marcat poder dur a plaça aquesta gran tripleta de castells de set...i mig.

Els ASSAJOS han permés treballar aquestes estructures i començar a veure la forma d'altres estructures com el 7d7, el 3xsota, la Torre de 7 i la de 8, el Carro gros, el volgut 3d8....tot s'està treballant ja de valent, i si seguim amb aquest ritme i assistència als ASSAJOS podran anar arribant aquests altres castells. Segur.

Un exemple l'assaig de la setmana passada: 5d7 sencer fins a dosos, el 4d7 amb l'agulla sencer fins l'acotxador, el pilar de 5 sencer (amb la gran estrena del Ramon !) , un altre folre (al que vam fer pujar més gent que en els darrers assajos), i una gran quantitat de castells de 6 nets, traspassats sencers per tot el pom de dalt...bona feina, sí senyor.

De fet, podem seguir dient que comptem tants folres com tants assajos.  6 Assajos= 6 Folres.  i això és molt, molt, molt,  bona senyal !  

Res més felicitar a tots els que s'estrenaven aquest diumenge, i als que vam donar el seu "bateig d'aigua" al final de l'actuació. 

També cal destacar que el divendres es va fer la primera entrega de camises a 7 nous Xicots/Xicotes que porten treballant de valent ja 2 mesos. Enhorabona als "novatos" per la gran estrena de diumenge !!!

Ara a seguir, per fer bona la dita, però la veritat que GUAPO començar així !

Església i Castell d'Altafulla.
L'església parroquial està dedicada a Sant Martí. Es va construir entre 1701 i 1705 amb estil neoclàssic. Té planta de creu llatina i compta amb tres naus amb creuer. A la façana es troba una imatge de Sant Martí de Tours. Compta amb un campanar inacabat de planta quadrada. Encara que va sofrir grans desperfectes durant la Guerra Civil, conserva encara un retaule barroc de 1745.
El castell es troba en molt bon estat de conservació ja que va estar reconstruït des d'uns plans del segle XV. És un edifici en forma de polígon irregular amb aspecte de fortalesa. Encara que l'interior s'ha canviat diverses vegades, conserva el pati original i una galeria renaixentista.

1 comentari: