diumenge, 30 de gener del 2011

LES DECENNALS: ... i s'ha fet llarg ... massa llarg ...

Les expectatives eren altes, el temps era bó, l'horari semblava encertat, però ha resultat llarg, llarg, llarg... massa llarg... Les colles hem hagut de fer una llarga espera pels carrers de Valls, des de les 10 fins les 14'30, hem fet un pilar a la Plaça del Blat, i després les dos rondes conjuntes, que els Xicots hem ressolt amb un 4d7 i un pilar de 5, on cal destacar la tornada als poms de dalt de la Meri. Bentornada Meri ! Hem acabat a les 15'00h.

Pels castellers que s'estrenaven avui, una estrena dura, devien pensar què és d'estrany això dels castells. 5 hores per fer 2 pilars i 1 castell. Tela.

Pels que anàvem amb la família...pobre família. S'han entretingut veient pilars a la plaça del Blat, de 2 en 2 !!! i erem 56 colles, i amb la calma inicial....s'ha fet etern.  Quan l'organització ha volgut rectificar, ja portàvem massa retard, i no s'ha pogut recuperar el desgavell. Ha coincidit en el moment que ens tocava actuar als Xicots. Correu, correu !!! Llavors han fet actuar a 4 colles a la vegada, havia de ser així, però s'ha fet massa tard.  5 hores, de les quals més de 2 hores per fer 300 metres de carrer...impresentable. Està clar que l'organització s'ha vist desbordada per la participació (que ja era previsible).

Fem uns càlculs ràpids:  56 colles, fent pilars de 2 en 2 a la plaça són 28 rondes.  a 10 minuts la ronda, entre que entres, fas el pilar i surts, són 280 minuts. NO QUADRA. Com ho havien calculat ? a 5 minuts per ronda ? Serien 140 minuts, llavors potser sí....però ha estat IMPOSSIBLE.  

Ser què és fàcil queixar-se, i que "a toro passat" tot és fàcil de preveure.....però de cara al 2021 han de canviar moltes coses a Valls perquè les colles tinguin GANES d'anar-hi, moltes. Ha de ser molt més àgil, MOLT. I que els organitzadors busquin solucions, i les expliquin clarament. 

Valls, el bressol dels castells, avui no ha estat a l'alçada. Tot i així, ha estat maco sentir-te part d'allò, i una vegada més podrem dir:  JO HI VAIG SER.

Salut i Castells !!!


En aquesta Fotografia d'avui hi podem veure en segon terme el nostre 4d7. 


Pd1: Per cert, en l'anterior "post" comentava que hi havia alguns Xicots que l'any 91 van anar a Valls per les Decennals....ERROR !!! Era un error de memoria. Avui parlant amb en Raimon Rovira i en Jaume Plans, grans coneixedors de l'historia dels castells, i de la dels Xicots en concret, hem confirmat que al 1991 els Xicots només van fer una actuació (crec recordar que a Vilanova), i que van haber de renunciar a actuar a les Festes de la Candela, i també van haber de fer una renúncia més gran, la d'actuar per la seva pròpia Festa Major, a causa de la gran crisi que passàven, que no permetia ni garantir castells de 6 pisos...

Pd2: Finalment l'Aina no ha pogut venir. Llàstima ... tots l'hem trobat a faltar, però vist el resultat final, potser s'ho ha estalviat... Fins la propera Aina !  Una forta abraçada !

2 comentaris:

  1. Llarg i molt pesat. El timing va fer desesperar als 10000 castellers que erem a Valls. I si, era més que previsible que la cosa no podia anar a l'hora, els càlculs que has fet ho demostren. M'encanta la foto dels 3 pilars de cinc de la portada del blog, pel que eren, pel que van representar (1 p5 per cada castell de 8 descarregat) i perque hi ha el Lluís. Aviam si aquest any hi tornem amb els tres castells de 8.

    ResponElimina
  2. Merci pel comentari !!! Per cert, pots fer-te seguidor del blog...així anem sent més... !!! ens veiem x.

    ResponElimina