diumenge, 21 de novembre del 2021

Diada del Roser 2021. Un exercici de supervivència

1 any, 8 mesos i 13 dies. Aquest és el temps que feia que els Xicots i Xicotes no alçàvem castells a plaça, molt de temps, i això que som de les poques colles que vam poder fer castells l’any 2020. Tot I així, massa temps. Avui, la Diada del Roser, en versió de novembre, ho ha fet possible.

Aquest llarg període de temps, i la baixa activitat que la colla ha tingut durant els mesos previs a la possibilitat de tornar a assajar sense límits, han fet que la tornada hagi costat, i hagi estat més tardana que la de la resta de colles que fèiem castells de 8 pisos abans de la pandèmia. Exacte, els Xicots hem estat la darrera colla de les de 8, a tornar a plaça.

Tot i això, valoro molt positivament la diada d’avui. Ha estat un gran exercici de supervivència, i l’hem fet amb molt bona nota.

Parlo de supervivència, perquè era molt necessari tornar a plaça i fer-ho amb castells de 7 pisos. L’esforç que ha requerit aquest darrer mes i mig d’assajos ha estat molt gran. Tot just el 8 d’octubre era el primer divendres d’assajos generals oberts, sense límit de nombre de castellers. En aquest poc marge temporal, s’ha fet una feina molt bona, sobretot a nivell de canalla, però també per reactivar la part social i el gruix de la colla. Avui una acotxadora i un acotxador, s’han estrenat en els castells a plaça, una amb el 3, i l’altre amb el 4, i també hi ha hagut diverses estrenes que confirmen que la feina feta serà un magnífic punt de partida per encarar el 2022, des d’aquest punt amb els castells bàsics de 7 ja a la butxaca.

Un exercici de supervivència també perquè calia tornar, calia tornar a plaça, posar-se la camisa, la faixa, tornar a tenir aquells nervis a la panxa, que avui han tornat! I escoltar les gralles, i veure, que plegats, junts, podem aconseguir els objectius que ens marquem.

El resum d'avui: 3d7, 4d7, 2d6, i 6 pilars de 4. Tot descarregat amb gran solvència. 


3d7 descarregat. Diada del Roser. Vilafranca, 21/11/2021

          4d7 descarregat. Diada del Roser. Vilafranca, 21/11/2021


Segons el baròmetre casteller  (Baròmetre Casteller (barometrecasteller.cat) , hem estat la colla nº 52 de tornar a plaça aquesta temporada 2021.  Amb totes les que avui han alçat almenys el 3d6, en som ja al final de la jornada un total de 54 colles que han alçat castells a plaça. Tenen un gran mèrit, totes. No és gens fàcil haver tornat en tant poc marge de temps, per tant, la meva més sincera enhorabona a totes elles:

-          1 colla de 9, els Minyons de Terrassa, que avui han fet que el món casteller pugui haver tornat a veure castells de 9 pisos a plaça. Enhorabona malves.

-          8 colles que han alçat castells de 8 pisos.

-          21 colles que han fet castells de 7 pisos.

-          24 colles que han completat castells de 6 pisos.

També animar a les 43 colles que encara no han aconseguit alçar castells a plaça: 18 colles que sí han aconseguit alçar el pd4, però cap castell, i 25 colles que encara no han pogut tornar ni tant sols amb el menor dels espadats. No serà fàcil, però desitjo que  el 2022 doni la oportunitat de tornar-hi.

Ara, amb les festes de Nadal a tocar, tornarem a agafar forces, i esperarem que la situació sanitària permeti que ens puguem tornar a enfaixar al gener, per les desitjades decennals de Valls.

Així doncs, ens veiem a Valls.

Salut i castells.

Un Xicot de Vilafranca


pd. Moltes gràcies a tot el públic que ens ha acompanyat avui a la Diada, la veritat que força nombrós, que ens han donat encara més forces per assolir els objectius d'avui.

 

2 comentaris:

  1. Ha sigut una gran diada, ens em retrobat després de tant de temps i fer el que més ens agrada, CASTELLS.
    Felicito i agraiexo a tots i totes que ho han fet possible

    ResponElimina