diumenge, 14 de gener del 2018

Hivernació castellera


És curiós tot el que passa durant el període d'hivernació castellera, que acostuma a ser, setmanes amunt setmanes avall, segons cada colla, entre els mesos de novembre, desembre, gener i febrer.

4 mesos, durant els quals no desconnectem mai, de cap manera, al 100%. Sempre tenim una part del nostre cervell, i com no, una part del nostre cor, dedicada als castells. És impossible aturar-ho.

Si formes part de la Junta, sigui la part Tècnica o bé, la part Social, tant fa, aquesta hivernació llavors és molt breu. La única diferència és la de les hores d'assaig, que no hi són. Però per la resta, son mesos de treball dur, intens, de feina de la que s'anomena a nivell empresarial de "back office", de dedicar-se a fer neteja i manteniment, treball "de cuina", d'aquell que també es diu a "l'ombra". Un treball que en moltes ocasions serà clau, per tal que la següent temporada sigui exitosa, o no ho sigui.

Si ets un casteller "ras", la cosa és diferent. La desconnexió és major, tant per la part física, com la mental. La física és important, ja que permet recuperar esquenes, músculs, petites lesions que podem arrossegar al llarg de la temporada, i que aquests mesos permeten posar a lloc. La part mental, també descansa, no hi ha la pressió setmanal dels assajos, l'enfrontar-se setmana sí, setmana també a reptes que requereixen concentració, implicació, compromís, ... durant uns mesos descanses d'aquestes sensacions.

Si ets dels que necessites ser a prop de la colla, no hi ha problema. Pots anar al local, i ser-hi, ben a prop. Pots apuntar-te a les cada vegada més habituals activitats hivernals. Les colles cada vegada es superen més en aquest aspecte: concursos intercastellers de bàsquet, futbol sala, escalada, ... estirades de corda, inclús enguany, he vist festes de cap d'any ! També el Tió per la canalla, les patinades sobre gel, ...

... i a nivell més casteller, també s'aprofita a vegades, per fer jornades de treball. Aquest any els Xicots també hem tornat a fer unes Jornades de Treball internes, que s'han acompanyat per una enquesta que van respondre més de 100 Xicotes i Xicots, en menys d'1 setmana! Els resultats obtinguts estan ajudant en l'anàlisi i la feina de "back office" que comentàvem a la Junta, per prendre les decisions i ajustar les planificacions de la millor manera. La Jornada en presència, pròpiament, també es va realitzar, amb una alta participació, i les reflexions i opinions, han permès a la colla definir una Visió, una Missió i uns Valors, que ens serviran de GUIA per no tenir mai dubtes sobre cap A ON volem anar, i COM volem arribar-hi.

Aquesta època hivernal també és època d'assemblea i, en ocasions, de canvis de Juntes Directives.

Aquest passat 12 de gener vam fer l'Assemblea anual, i el nostre Cap de Colla del 2017, el Gabi Cot, ha anunciat que per raons laborals, nous projectes professionals, no pot assumir la continuïtat en el càrrec. Una veritable llàstima, perquè el Gabi havia aconseguit donar continuïtat al projecte de l'Aina Mallol, dels darrers anys, i havia aconseguit consolidar la colla al nivell dels 9 pisos, descarregant per primer cop en una temporada, dos castells de 9, entre d'altres assoliments.

Durant les properes setmanes, encara d'hivernació, el Gabi seguirà "en funcions", i liderarà com és normal, juntament a la Presidenta, la feina per assegurar un bon relleu.

Des d'aquí només puc que donar les gràcies al Gabi per la seva entrega, ha estat un bon Cap de Colla, jo personalment, voldria que continués! També com no al seu equip directe, la Mireia i la Tamara, les grans sots-caps de colla, la Eli i la Paloma amb la Canalla, la Xenia i la Sara amb les Crosses, i un equip de pinyes de fins a 10 persones liderat pel Joanjo i el Sergi, amb gent jove molt valida per seguir fent una gran feina.

Espero seguir veient-vos a molts de vosaltres aportant coses a la Colla !  Fent un símil al que el President Mas va dir en la seva darrera intervenció, el segon pas al costat ( primer el país, després el partit, i per última la persona ):

Per damunt de les persones, sempre, sempre, hi va la Colla.

Però sense les persones, no tenim Colla, per tant, espero veure-us a totes i tots ben aviat, als primers assajos, i donant suport a la gent que tinguem al davant, que segur que ho faran el millor que puguin!

La hivernació està en fase final, anem mirant al sol com va sortint per l'horitzó ...


Assemblea general 12 de gener de 2018. Moment de presentació de la Visió, Missió, Valors. Carles Adell.

2 comentaris:

  1. Gràcies de nou Xavi per aquesta gran anàlisi de l'actualitat xicotera... 👏👏👏👍

    ResponElimina