diumenge, 22 d’octubre del 2017

3 mesos de Castells, Xicots i País.


Fa més de 3 mesos que no actualitzo el blog ... força companys i companyes de la colla m’ho estan recordant darrerament, és normal.  Els hi agraeixo a tots ells, ja que són, en bona part, els culpables que hagi tornar a animar-me a escriure. Tenia diversos esborranys a mitges, ara he trobat el moment per ajuntar-los i reprendre el camí.

Mira que han passat coses en aquests 3 mesos, coses a nivell de colla, a nivell casteller, i també, és impossible no esmentar-ho, a nivell de País:A Nivell de Colla

Les darreres setmanes de juliol i les primeres d’agost van ser agredolces. Vam deixar en carregats els únics 3 castells d’aquest 2017: Dos tresos de vuit, i una estranya torre de 7. La nota positiva va ser Martirs, on vam descarregar la darrera torre de 8 amb folre del que portem de temporada ( 4 versus les 8 que portàvem a dia d’avui l’any passat), i ho vam ajuntar amb els 3 i 4 de vuit, i una bona prova de 4d9 amb folre, que vam haver de deixar en peu desmuntat.

Festa Major, va ser un altre cosa. Assolíem una gran Diada el 29 d’agost, descarregant per segona vegada al nostre historial, i per primer cop a casa, el 4d9 folrat. I el vam acompanyar del primer 7d8 de la colla. Primer intent, i descarregat. Dels castells que hem assolit, superiors al 2d7, era el primer que descarregàvem a la primera. Molt bé Colla.

Setembre i octubre han estat dos mesos complexes. Amb dos castells de 9 descarregats, i alguns objectius que semblaven massa lluny, el volum de gent a assajos ha anat baixant, i els castells de 8 s’han pogut sovintejar menys del desitjat.

La gran aposta va ser pel primer intent de 4d8 amb l’agulla, que vam portar amb moltes ganes a la Diada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a Tarragona, a la bonica plaça del Pla de la Seu. Es va mostrar tendre. El farem segur, cal seguir-lo treballant i el podrem fer nostre, quan abans millor, però si no és enguany la feina feta no quedarà en sac trencat.

Ara ens manca la Diada del Roser, la tenim a tocar, i assolir de nou el castell de 9 ha de ser el nostre principal objectiu. Tenim un 4 que ens dona molta confiança, cal tornar a aprofitar-ho. 


A Nivell Casteller global

Destacar dues noves colles de 9, els Marrecs de Salt, que estan fent de nou, un any extraordinari, sovintejant el 5d8 i el 2d8f, i havent completat el primer castell de 9 del seu historial. Per altra banda els Castellers de Sant Cugat, grans també, amb un bonic 5d8, i un 3d9f que ja han assolit carregar, i que no trigarem en veure descarregat. Grans evolucions.

Les grans segueixen sumant, a banda dels que continuen dominant el fet casteller, Verds i Colla Vella,  destaquen per sobre de tot i tots, els primers 2d8 descarregats de la Joves de Valls i el primer 4d9 carregat de la Jove de Tarragona. Dos colles que estan creixent i treballant amb molt de seny, i que poden trucar a la porta del més alt, en molt poc temps. Tot es veurà.

També destacar uns grans Capgrossos de Mataró, que tornen a estar a un nivell de gamma extra total.

I com no els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, amb una clàssica de vuit, que en breu veurem superada, i amb un espadat de 7 pisos que és l’admiració de tot el fet casteller.

Seguits pes uns treballadors Moixigangers d’Igualada, Bordegassos de Vilanova i Sagals d’Osona, que estan dins el top20, i pujant i pujant de forma segura.A Nivell de País

Fa uns mesos que els assajos, les diades, les nostres converses, els nostres sentiments, estan totalment enfocats al que està passant al nostre estimat País, no és per menys. Totes i tots els que vam defensar el dret a votar i decidir el passat 1 d’octubre, estem totalment convençuts a donar sentit al que va passar aquell dia. Una barreja d’il·lusió i angoixa que no ens va permetre disfrutar aquell dia històric, sobretot veient les conductes criminals de la policia nacional i la guàrdia civil, que van tractar el poble de Catalunya com a animals. #vergonya.

El que ara ens ve, a nivell de País, és el mateix que necessita la Colla per tirar endavant: estar més units que mai.

Quant més units, quant més compromís, quanta més convicció. Quant més de tots aquests elements tinguem, més opcions d’assolir l’objectiu.

No defallim Colla, No defallim País. Unió, Compromís, Convicció.

Ho podem aconseguir. Ho farem.


4d9 amb folre Descarregat. Festa Major Vilafranca, 29 d'agost. Foto:Tania Gallego

2 comentaris: