dilluns, 25 de juliol de 2016

Passejant la Clàssica #REDVolution


En 24 hores els XIcots de Vilafranca hem fet 3 actuacions completes de castells de 8 bàsics, el que en l'argot casteller coneixem com la "clàssica de 8". És una brutalitat per una petita gran colla com la nostra, i més encara si hi afegim el Pilar de 6 estrenat ahir diumenge a Sant Vicenç, el més matiner de la nostra història. Anem a repassar una mica ... algunes dades:

- Distància recorreguda en 24 hores de castells: 370 quilòmetres.
- Número de castells de 8 descarregats: 6  ( 3 tresos i 3 quatres ).
- Número de Torres de 7 descarregades: 3
- 1 Pilar de 6 carregat.
- Número de castellers actius en aquestes dues diades: aproximadament 150.

Els Xicots de Vilafranca som una colla petita que fem grans castells, i això és un esforç continuat que molt poques colles del món casteller poden imaginar. Sé que cadascú pensa que lo seu és lo més difícil, però castelleres i castellers de tot el món: un petit grupet amb camisa vermella, de Vilafranca, va pel món fent clàssiques de 8, amb solvència, i agraint l'ajut rebut a les seves pinyes, sempre necessari, no és espectacular? 

Dissabte, 23 de Juliol, Valls: Clavem la primera clàssica del Cap de Setmana, amb la gran companyonia de la Colla Vella, que va a màxims i descarrega la Tripleta Màgica, tot un luxe ser al seu costat. En acabar l'actuació acordem fer ells una proba (que acaben sent dos) del 3d10 amb folre i manilles, i una proba del nostre 3d9 amb folre. Contents de tenir una oportunitat així per posar quints amb el pes dels sisens a alçada de terços, i tornant a agafar les mides al castell de nou pisos. 

Diumenge, 24 de Juliol, 12h. Salt: Completem la segona clàssica del nostre marató particular, tot fent front a un seguit de llenyes que sempre poden complicar les sensacions d'una Diada. Deixem el 4d8 per la tercera ronda, per asserenar, i amb un gran ajut dels Marrecs, Xics i Xerrics, tornem a portar la clàssica a casa d'uns grans Marrecs!

Diumenge, 24 de Juliol, 18h. Sant Vicenç dels Horts. Els Carallots compten amb nosaltres per segon any consecutiu, i els Xicots, tot i els quilometres que portem a sobre, ho volem donar tot de nou. Amb més gruix de camises que al matí, descarreguem una nova clàssica, la tercer del cap de setmana, i no en tenim prou. L'equip del pilar està apunt, i anem a pel gran espadat. El completem amb solvència, però a la sortida de l'anxaneta el pilar es trenca. Una llàstima, molt bones sensacions, i apunt per afinar la sortida, i descarregar-lo a la propera, segur. Una gran cirereta.

Tornem a casa, és vespre, comença a fer-se fosc, i la dutxa és un regal desitjat fa estona. Penses en tot el que hem fet, i com sempre, pensant en COLLA, esperes que els lesionats es recuperin aviat, i poguem totes juntes (les persones que formem part dels Xicots) fer aquest pas endavant pel que ja estem preparats.

Perquè entenguem com és de impressionant això de fer 3 clàssiques de 8 en un cap de setmana, només cal veure que en els 34 anys d'història de la colla, en portem 28, de les quals 25 amb l'Aina Mallol de Cap de Colla ( és a dir, dins les darreres 5 temporades):

2016: 8
2015: 7
2014: 2
2013: 4
2012: 4
2006 - 2011: 0
2005: 1
2004: 1
2001 - 2003: 0
2000: 1 

Del Cap de setmana a banda de les clàssiques ens quedem com no per destacar el Pilar de 6, el 8è que assoleix la colla ( 3 descarregats + 5 carregats), i també la proba de 3d9 amb folre, que va anar molt bé:Foto del Pilar de 6 : @cristian_kny

Proba de 3d9 amb folre 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada