dimarts, 16 de novembre del 2010

Som patrimoni immaterial de la humanitat !!!

Els Castells ja són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat!
La UNESCO acaba de declarar els Castells Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, durant la cinquena sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial celebrada al
Kenyatta International Conference Centre de Nairobi (Kenya).
La UNESCO destaca que els castells "són percebuts pels catalans com a part integrant de la seva identitat cultural" i proporcionen "un sentit de continuïtat, cohesió social i solidaritat"
Just abans dels Castells, el Comitè ha decidit incloure també a la Llista Representativa el flamenc i el cant de la Sibil·la.
Per defensar la candidatura dels Castells, hi ha a Nairobi una delegació catalana encapçalada pel president de Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. També han viatjat a la capital de Kenya el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Miquel Botella, el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, l’editor de la revista Castells, Jordi Roigé, i el cap del departament de Patrimoni del Centre UNESCO de Catalunya, Lluís Garcia Petit.
La UNESCO també assenyala que la inclusió dels Castells a la Llista Representativa "pot promoure el patrimoni cultural immaterial, de manera que reforci la cohesió social i fomenti el respecte pel diàleg cultural i la creativitat humana". La UNESCO destaca també que la candidatura ha estat elaborada mitjançant un procés de consulta i cooperació amb els castellers.
PER A MÉS INFORMACIÓ
ECOS, Espais de Comunicació Social
Noemí Gallardo Email: ngallardo@ecos.cat
Tel. 93 221 94 90/ 656 356 763
:
Twitter: www.twitter.com/ccunesco2010
Facebook: http://www.facebook.com/castellspatrimonidelahumanitatcandidaturaunesco2010#!/pages/Castells-Patrimoni-de-la-Humanitat-Candidatura-Unesco-2010/122239427792414

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada