dilluns, 27 de juliol del 2015

Un Juliol per emmarcar, un Juliol folrat!


Endevina quina colla és capaç de fer aquestes tres actuacions seguides en 24 hores:

Valls, Dissabte, 25 de juliol: 18'30h.: 3d8, Torre de 8 amb folre, 4d8 !
Salt, Diumenge, 26 de juliol: 12h.: 3d8, 4d8, torre de 7 !
Sant Vicenç dels Horts, Diumenge, 26 de juliol: 18'30h: 3d8, Torre de 8 amb folre, 4d8 !

( Distància recorreguda en 24 hores de castells: 370 quilòmetres.  )

Minyons de Terrassa? no ...  Vella de Valls? no ... Jove de Tarragona? no .... Xiquets de Tarragona? no... Joves de Valls? no ... Una colla de Vilafranca? sí! els Xicots de Vilafranca!

No ha passat encara un dia sencer i és difícil fer-se a la idea del que hem fet, és MOLT GROS! Des de fora i sense ser-ne un gran entès, pot semblar quelcom senzill, i més, amb un nivell de castells que els Xicots ja havien assolit altres anys ...."Ah, heu fet els castells de 8 .. com sempre" ....  però si en saps una mica més, sabràs que els Xicots són una colla petita, que arrosseguen un nombre de camises més aviat justet, i que fer castells amb folre al mes de juliol, és alguna cosa poc habitual, vaja que mai els havia passat ... per tant, no és tant fàcil com a algú li pugui semblar...  reprodueixo un dels twits que més m'ha agradat, amb el permís del Joan Sala dels Xiquets de Tarragona:
" Felicitar a totes les colles per les seves actuacions històriques i de nivell, i em trec el barret pel cap de setmana dels Xicots" . Gràcies Joan!

Les estadístiques estan per trencar-les, diuen, diuen, diuen .... i els Xicots enguany ho estem complint: un parell d'exemples que ens ha fet arribar el company Toni Peñafiel:

- Si comparem els castells de 8 fets pels Xicots de Vilafranca entre els mesos de gener i juliol:
* temporada 2015: 21
* temporades des de 1999 al 2014: 20

- Tripleta de vuit més matinera de la colla:
* 2015: Diada Vivendes de la Colla Vella de Valls, 25 de Juliol.
* Altres temporades: Diada de Festa Major de Vilafranca, 29 d'agost, anys 2005,2007 i 2014.


I si no n'hi ha prou, estem empatats amb unes quantes colles més com a colles amb un ranking d'efectivitat més alt, en concret som la colla nº 4 del mon casteller actualment: 98% (només 1 castell desmuntat, i cap caiguda!).

I un altre dada més, si repasseu els rànkings ... webcastellers, portal casteller....anem la colla 13 o 14, depenent de les puntuacions, amb un nivell de regularitat excepcional, col·locant-nos inclús pel davant de colles que ja han descarregat el 5d8.

Per acabar i com sempre faig, no puc deixar passar la ocasió per donar les gràcies públicament a totes les colles que han fet possible que poguéssim fer aquest cap de setmana tant espectacular: Vella de Valls, Marrecs de Salt, Cast. de Terrassa, Xerrics d'Olot, Cast. d'Esparraguera i Cast. de Sant Vicenç dels Horts !

Felicitar als Nens del Vendrell i als Marrecs de Salt, pel 5d8 descarregat. Enveja de la bona ! Quina feina tant ben feta, en vindran molts més segur! i quin gran nombre de camises a plaça, espectacular.

Les fotografies d'aquest post seran un detall de les pinyes del diumenge a la tarda a Sant Vicenç dels Horts, on no érem tanta gent com dissabte a Valls, però amb la nostra base i el gran ajut multicolor, vam poder fer els 3 castells de 8.

Fer castells grans i ser poques camises a plaça, No és el que s'estila avui dia, un moment en el que es valora molt el gruix de camises, inclús per sobre del fet de fer una valoració global de la colla, aquesta dada en el moment ha cobrat una importància vital. Inclús ahir, al tres rondes de Catalunya ràdio vam poder sentir com ens "suspenien" en la pinya de la torre, i trèiem un aprovat justet en la del 3 i el 4 ... són les úniques notes dolentes que ens posen avui dia, més clar l'aigua. Vilafranquins, Vilafranquines, Penedesencs, Penedesenques, si voleu que Vilafranca tingui dos colles de 9, a Cal Noi Noi us hi esperem! Ens hi fa falta més gent ... si no volem anar a recuperació al setembre ! ;-)






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada