Un bon canvi de "Cromos"


Tots teníem al cap que podia ser l'estrena dels castells de vuit pels Xicots de Vilafranca, al tenir una actuació davant del local, i tant ben acompanyats, fins per tres colles més.

El que no ens pensàvem, fins aquest mateix divendres, és que la estrena seria amb el 3d8, enlloc del 4 que fa solament uns dies tots haguéssim signat. Però ves per on, l’assaig de divendres va ser premonitori: un 3d8 de postal fins a dosos, i un 3d7 net fins acotxador, estàtic. En canvi, el carro gros, ens va costar molt de lligar a nivell de pinya (lògic pel nombre de gent), i el castell net, tot i fer-se no va tenir la seguretat d’altres vegades.

Arribàvem així a la Diada d’avui davant Cal Noi-Noi i després de descarregar la segona torre de 7 de la temporada, amb molt solvència, es confirmava el canvi de cromos: el primer castell de vuit que els Xicots portarien a plaça aquest 2015 seria el tres, enlloc del quatre. I l’aposta ens ha sortit més que bé, excel·lent. Ha estat un tres, molt  ben lligat de segons i baixos, i amb un bon treball de tronc i canalla, rapidet, i sense complicacions. Ja el teníem al sarró. Ah! I amb la nostra Cap de Colla a terços! Una dona fent de terç en un 3d8 ... la primera vegada en 2 segles de castells? Segurament, tot i que no ho puc confirmar. A més, aquest tres de vuit, a partir de terços, és molt semblant al 3 que l’any passat treballàvem per posar dalt el folre ... la part de dalt comença a agafar forma ... ens falta la part d’abaix....

I en canvi, el 4d8 ens ha quedat en intent desmuntat. Després de desfer un peu amb terços posats, el quatre no ha donat bones sensacions, i s’ha desmuntat, decidint deixar-lo per la setmana vinent, i tancant la ronda de castells amb un nou 5d7 per rodar castelleres i castellers.

Tenim molta feina pel davant, però molt maca. La perspectiva dels castells de vuit que han de venir, i de la proximitat de la torre folrada, que sembla tinguem a tocar, ens ha d’esperonar per aconseguir allò que ja estic cansat de mencionar en aquest blog, millorar el volum de gent als assajos.  Entre tots i totes podem atraure els nous Xicots i Xicotes que necessitem per fer el salt que perseguim.

I avui és 10 de maig, els Xicots hem descarregat el castell de 8 més matiner de la nostra història. Tot i aquestes registres, en aquest moment, som la colla número 17 del rànking webcasteller.com ... al·lucinant. El món casteller està en plena ebullició .... la temporada tornarà a ser històrica...Xicots, ens hi apuntem?Torre de 7. Diada 10/05/2015. Fotografia de Tomàs Roca.

Comentaris