diumenge, 2 de setembre del 2018

Festa Major sense alquímia.


La Festa Major no ha pogut tenir castell de 9 pisos vermell vilafranquí. Així ha estat, després de 3 Festes Majors consecutives amb 3d9 amb folre carregat al 2015 ( el primer ), 3d9 amb folre descarregat al 2016 ( el primer ), i 4d9 amb folre descarregat al 2017 ( el segon ), enguany ens hem quedat amb dos intents desmuntats de 3d9 amb folre, i finalment, en tercera ronda, amb un intent de 3d9 folrat, que ha quedat massa lluny. 
La veritat és que la estadística de la colla amb el 3 de 9 amb folre no és encara molt bona, i està clar que li hem de prendre la mida encara a aquest gran castell. De les 9 vegades que li hem fet sonar les gralles, en tant sols 1 ocasió l’hem descarregat, i en 3 més l’hem assolit carregar. És a dir, un 44% d’efectivitat amb aleta. De la resta d’intents, un 44% han fet llenya (4), i un 12 % han estat intents desmuntats (1).

El 3d9 amb folre és un castell que necessitem treballar amb més intensitat als assajos, per tal de desxifrar els secrets entre l’encaix baixos-segons-terços. En l’encaix d’aquest nucli, és on rau la clau del nostre castell “sostre”. I per dominar-lo i tornar-lo a descarregar, l’hem de treballar a consciència. Sabem que tenim un bon tronc, enguany portem descarregats vuit 3d8, amb un 100% d’efectivitat ( a banda, 3 intents desmuntats ), però està clar que li hem recuperat la confiança a nivell dels 8 pisos. Per fer el salt de nou als 9, tenim tot aquest mes de setembre, per treballar aquest nucli, i trobar la millor fórmula per fer del pis de segons,  juntament a baixos i terços, la roca que necessitem.

També tenim els deures pendents del 2d8 amb folre, castell que enguany encara no hem pogut portar a plaça, i que per anar bregant folres necessitem retrobar i tornar-lo a fer nostre. Aquest setembre també ha de servir per seguir-lo perseguint.
Molts deures encara, però la base dels castells de 8 la tenim de nou ben treballada, això és el més important, tenir de nou la clàssica de vuit, dins la normalitat de les actuacions de la colla.

Per consolidar-nos com a colla gran, però, no només hem de pensar en els 9 pisos, sinó que hem de pensar en sumar, sumar i sumar, en aconseguir que totes i tots, treballem en la mateixa direcció, i ens ajudem i ens escoltem, i no deixem de tenir com a referència els Valors que vam marcar i definir a principi de temporada. De tots ells, en desxtacaria aquests 3, que crec que hem de tenir molt presents en aquest tram final: positivitat, treball en equip i sentiment de pertinença.

Positivitat: Som positius i alegres i ho transmetem en les nostres relacions.

Treball en equip: Treballem conjuntament per assolir l’èxit. L’interès col·lectiu preval per sobre de l’interès individual.

Sentiment de pertinença: Portem amb orgull la camisa vermella vilafranquina i la dignifiquem donant la nostra millor imatge.

Ha estat finalment una Festa Major sense alquímia, m’explico: L’alquímia era una doctrina, que pretenia explicar com una substància es podia transformar en una altra, en un temps en què encara no existien les disciplines empíriques de la química i de la física. Un dels objectius principals era la recerca de la pedra filosofal, que hauria de permetre transformar qualsevol metall en or.
La semblança entre els Xicots i la alquímia, la vam estar comentant amb dos companys de Colla l’Alberto i el Joanjo, a la Diada de Festa Major, de Sitges, prèvia a la nostra Festa Major.

La idea era que els Xicots som una mena d’alquimistes castellers, que som capaços de transformar allò que fem amb poqueta gent als assajos, en grans construccions a plaça, d’una forma sorprenent.  Hi vaig estar totalment d’acord!

Veníem d’uns anys de festes majors amb alquimia Xicotera, però enguany no hem trobat la fórmula per convertir en or, els metalls treballats als assajos.

Això no vol dir que no trobem la fórmula properament, sabem fer-ho, i com tots sabem només hi ha un secret: Picar més i més pedra als assajos, assaig rere assaig.

Alquimistes castellers.

Som-hi colla.


 29 d'agost de 2018. 3d8 descarregat ( després de l'intent de 3d9f ).



Pd. Des d’aquí felicitar a la Vella de Valls per fer la millor actuació de la diada de Sant Fèlix, amb 4 gammes extres de traca i mocador. A la Joves de Valls pel domini sobre el 2d8. Als Verds per tornar a completar el castell de 10, i carregar el 2d8. I als Minyons de Terrassa per  provar el 2d8 a Vilafranca. I a la Jove de Tarragona, pel primer 4d9 amb l’agulla descarregat, aquest, al Catllar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada