diumenge, 1 de novembre del 2015

La Millor Diada ... sense el Millor Final.


Arribàvem al Roser, com deia la nostra Cap de Colla, "amb els deures fets". Però tot i així ens marcàvem, nosaltres mateixos, tres objectius, tres, per a la Diada del Roser (pot ser no sabíem que eren tants...):

- Objectiu 1: Unir el 3d9 amb folre i el 5d8, en una mateixa actuació.
- Objectiu 2: Descarregar el 3d9 amb folre
- Objectiu 3: Fer el primer pilar de 7 amb folre de la colla.

Tot i "només" haver assolit el primer objectiu, els Xicots vam fer ahir la millor actuació de la nostra història, per tercera vegada enguany ens tornàvem a superar. Ajuntar el castell de 9, carregant el segon del nostre historial, amb la Catedral dels castells, descarregada, va ser un somni fet realitat, va fer sentir-nos més grans que mai. 2 Pepinos el mateix dia! quina sensació tant bona.

Cada vegada anem prenem més bé la mida al castell de nou, i estic segur, que si seguim amb aquesta feina tant ben feta a nivell tècnic, i anem augmentant el gruix de camises, aconseguirem descarregar-lo l'any vinent. Ho farem.

Recupero la frase que he pogut llegir al diaricasteller.cat: "A la segona ronda, els xicots han reaccionat com una colla gran i s'han fet amb el segon repte: descarregar el 5 de 8".  El segon 5d8 descarregat ha estat més treballat que el de Torredembarra, però ben defensat i completat amb solvència. I venint d'una caiguda de castell de 9, augmentant el mèrit a aquesta nova catedral.

Pel que fa al pilar de 7, una llàstima no poder-lo portar a plaça, i tot per l'excessiu càstig que ens vam emportar amb la caiguda de la torre de 8 amb folre. 

La torre no sortia a cap dels objectius del dia, sabíem que l'havíem de tornar a fer, anava a ser la setena de l'any, i a la fi, va ser el nostre castell "trampa". Quan ja havíem fet el més difícil, la torre folrada, el nostre més preuat tresor fins fa tot just dos mesos, ens va girar l'esquena. Va pujar entregirada, i tot i que tots i totes pensàvem que la podríem defensar, no va ser així, i la caiguda, dolenta, ens va donar un gerro d'aigua freda -gelada- que no ens esperàvem. Teníem el millor final a tocar, i no vam poder ni tastar-lo.

Vam completar la Millor Diada amb el 19è ! 4d8 de la temporada, maco, ferm. I un Vano de 5 de comiat.

Des d'aquí tornar a donar ànims als lesionats i lesionades, sobretot, a la nostra Cap de Colla, l'Aina. També al valent Enol, i a la Pili, que comencen a recuperar-se, i als altres tocats. Tots ells i elles, ben aviat, tornaran a estar apunt per seguir creixent castellerament, i tornar a lluitar per descarregar el que se'ns posi pel davant. També agraïr l'ajut a les pinyes, dels aficionats que es van apropar, i a les altres dues colles, els Xiquets de Reus, i els Castellers de Lleida.

Ahir vam fer la millor Diada de la Història de la Colla, i no vam poder celebrar-ho com tocava, a causa de tenir companyes i companys lesionats.  Caldrà treure fora aquesta alegria continguda, aquesta sensació agredolça d'haver-ho fet millor que mai, però sense haver-ho pogut fer tot ... s'obren anys de nous reptes, de consolidació, de seguir creixent, ... juntes i junts, celebrarem ben aviat aquest final que ahir es va resistir, segur. Els Xicots de Vilafranca ho mereixem, ser on som, no és fàcil, el vermell a Vilafranca brilla més que mai. El camí està marcat. 

Diada del Roser. Vilafranca del Penedès. 31/10/2015. Millor actuació de la història dels Xicots: 3d9f c., 5d8, 4d8, V5. 


Assaig 30/10/2015. Pilar de 7 amb folre, anxaneta a terços.


pd. Felicitar als Castellers de Vilafranca, que avui per Tots Sants han segellat la millor actuació de tots els temps, amb el 3d9fa, 2d8sf, 3d10fm, pd8fm. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada