diumenge, 28 de setembre del 2014

5 de 8



Quin cap de setmana més impressionant.  5 castells de 8 en dos dies. 5 de 8.

Després de la millor Festa Major, i uns dies de descans relatiu, la setmana passada vam plantar la clàssica de vuit a Vilanova. Excel·lent. Però això només era el principi de la nostra preparació, gran, i atrevida, de cara al Concurs de Castells de Tarragona del proper 4 d’octubre.

Faltava tot un cap de setmana amb dues actuacions de compromís, amb l’autoexigència marcada de plantar castells de 8 els dos dies.

Sitges. Dissabte a la tarda, El Cap de la Vila, plaça amb ambient casteller assegurat, sí senyor, tot un plaer actuar-hi. Després de descarregar-hi el 3d8 i el 4d8, arribava el moment més important de la Diada, la decisió estava presa feia dies, però fins que no ets a la plaça i la tècnica “ensuma” el moment, les opcions, les mirades, els somriures....és llavors quan t’acabes de decidir. I així va ser, ens decidim per la torre folrada. Hi ha moltes coses a favor de no tirar-la: estem a una setmana del concurs, és el nostre castell límit, són més de les 8 de la nit, s’ha de fer algun canvi al folre i al peu, tàcticament pot ser un error una possible caiguda,  .... però també hi ha coses a favor de tirar-la: el castell hi és, la confiança d’haver-ne descarregat dues de consecutives, la tranquil·litat i bon ambient de la plaça, el suport de la Jove de Sitges i del Minyons de l’Arboç .... som-hi.

La torre puja en mig d’un silencia i expectació grandiosos, quina plaça. El folre no acaba de compactar-se bé, però els terços estan força còmodes, i el tronc molt estable. I el millor de tot, la canalla està embalada, en un tres i no res sentim l’aleta, la baixada s’ha de treballar, però el castell no perilla, i la tornem a fer nostre. 3a. Torre de 8 amb folre descarregada de la temporada  + 1 de carregada (la de la Bisbal). Mai la Colla havia assolit aquestes xifres en una temporada.  I a celebrar-ho!

Molins de Rei. Diumenge al matí, Plaça de l’Esglèsia. Obrim la Diada amb el Carro gros (feia dies que no ho fèiem així)  i a tenir en compte: sota una pluja fina. Tot i el xiuxiueig de la pluja, les camises que comencen a estar mullades,  ... i el cel ennuvolat, el castell es descarrega amb molta seguretat. Atenció, el 10è descarregat de la temporada (+2 de carregats).  La Diada es desplaça dins l’Esglèsia, no en segona ronda no rebaixem les previsions, i encarem el 3d8. El castell és ràpid, segur, fort, ... i el descarreguem de nou. 9è descarregat (+1 de carregat). Acabem el dia amb el 5d7, prova pensada de cara al 5 de 8.

 
Acabem el cap de setmana amb 5 castells de 8. Mare meva, cop aquell qui no vol. L’única cosa negativa és el nombre de camises, correcte, però massa just per aquests castells. Realment, anem per sobre del volum de camises de la colla, però els Xicots, de moment, ho hem de fer així.

5 de 8. Aquest cap de setmana ha estat amb cinc castells de vuit pisos, esperem que la setmana vinent, a Concurs, el 5 de 8, sigui per ell mateix un nombre complet, un únic castell.  La Catedral ens espera.  

 
Torre de 8 amb Folre. Sitges, 27 de setembre de 2014. Foto: Júlia Llenas


Pd. Felicitats als Minyons de l’Arboç, que després de l’intent de torre de 7 de Sitges, avui, a Vilafranca han aconseguit carregar-la. La feina feta assaig es comença a veure. A seguir endavant.
Pd2: Gràcies a Jove de Sitges, Minyons de l’Arboç, Cast. De Sant Feliu i Matossers de Molins de Rei, per la bona col·laboració i ambient a les pinyes. Així dona gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada