diumenge, 28 de juliol del 2013

Un SALT endavant !


Avui l'actuació a Salt ha significat un pas endavant molt ferm, tota una declaració d'intencions i presentació de credencials del que els Xicots de Vilafranca som capaços de fer aquest mes d'agost! Hi hem completat la clàssica de castells de 8 !!!!

Desde el 3d8 carregat per Fires de Maig, i el descarregat la setmana següent al Firal havien passat ja 2 mesos sense portar castells de 8 a plaça, han estat dos mesos on hem hagut de tenir paciència i treballar molt als assajos!
- Molta paciència, perquè després de fer dos tresos de vuit, ens hem hagut de "conformar" amb actuacions de set i de set i mig, que pels Xicots que treballen cada dia a cada assaig lluitant per preparar els castells superiors, la espera fins arribar al dia d'avui ha estat llarga.
- Treball als assajos, aquesta és la clau. Quan es pot treballar de forma regular un castell, i anar-lo repetint i repetin, i la canalla va agafant confiança, és llavors quan les coses comencen a anar bé. I ara comencen a arribar els fruits...

Avui hem portat a plaça el tercer 3d8 de la temporada, descarregat amb bones mides i una canalla decidida. El 25è de la nostra història descarregat.

En segona ronda hem portat a plaça el primer 4d8 de la temporada, que tal i com ens pensàvem hem hagut de treballar més que el 3. Tot i així l'hem descarregat. Cal destacar-hi l'estrena d'un terç, dos quarts i un quint ! Deu ni dó. Enhorabona a tots ells, i a tots els nous membres de pinya que avui s'han estrenat en els castells de vuit pisos.

Per acabar la ronda regular, hem encarat el primer intent de Torre de 7 de la temporada, dos estrenes en un dia! I l'hem descarregat amb un treball més dur a nivell de segons i terços, però amb una feina excel·lent a nivell de quarts i dosos, i de la canalla, valenta i fineta !!!!!  I tot i que l'hem hagut d'esperar més del volgut, ja la tenim aqui, la Torre de set !!!!

I faltava la cirereta, el nou pilar de cinc, del Xa, Paloma, Irene i Xana, genial !

Realment una jornada castellera d'aquelles on sues la camisa, però disfrutes d'allò més ! Ara toca repetir-ho a Martir's Street la setmana vinent ... i encarar amb força i confiança, La Bisbal, Gràcia, Castellbisbal ...i Festa Major!

Xicots, Xicotes, un SALT endavant, un SALT amb força!

pd1. Enhorabona als Marrecs de Salt per la seva primera torre de 8 amb folre descarregada, acompanyada dels magnífics 3 i 4 de vuit. I gràcies pel gran cop de mà a les nostres pinyes!
pd2. Enhorabona als Xerrics d'Olot pel seu 3d7, i castells de sis descarregats.
pd3. Gràcies als Bordegassos pel cop de mà a les pinyes, i desitjar-los Bona Festa Major!

4d8 descarregat. Salt 28 de juliol de 2013

1 comentari:

  1. Iep! Jo he parlat de 4 estrenes al 4d8, però al programa televiu "Va de Castells" n'han dit 9!!!, diria:
    - 1 baix
    - 1 terç
    - 2 quarts
    - 1 quint
    - aixecadora
    - anxaneta
    .... fins el 9, algú em pot ajudar? I si hi sumem, 1 agulla, 1 lateal, segones mans i segons vents, terceres, daus, ... !!!!!

    ResponElimina