dilluns, 11 de juny del 2012

Carro Gros de Patum


L'arribada de la festa de Corpus ens ha portat dues coses, que per mi són molt importants:

Per una banda, el primer Carro Gros de la temporada, descarregat al primer intent, la clau va ser la paraula màgica: Confiança. Una confiança que va venir perquè aquest castell ja l'haviem vist als assajos....els 4d7 nets sencers que hem fet a cada un dels darrers assajos, i els dos 4d8 sencers fins a quints i el darrer al que gairebé vam posar els dosos..Confiança, ens el creiem, i per això el vam saber defensar a la perfecció, tot i no estar maco de mides, el vam saber treballar, i era el primer de la temporada. 

Ja van 15 anys de castells de 8 de forma consecutiva. Dels 30 anys d'història de la colla, la meitat exactament ens els hem passat fent castells de 8, no està gens malament. Això és ser Colla de 8 consolidada, sense cap dubte. Com m'agrada el 4d8 !

Per altra banda, el Corpus ens ha portat també l'estimada Patum de Berga. Quins colors, quina olor -barreja del verd de la bidalba, i del fum dels "fuets" cremats-, quina música, quina plaça, quins sentiments, quina joia poder veure la cara de les teves filles disfrutant d'aquests moments, imborrables, màgics gairebé....i després de tants anys de Patum, enguany el destí, va fer que el Carro gros dels Xicots hi fos ben representat: Gent de pinya (Gavi, Carlus, i jo mateix), segons (el debutant Quiquo Murillo), terços (El Jose Granados i la Cap de Colla, l'Aina), quarts (Lali), quints (Tamara),  ... tots aquests Xicots i Xicotes ens vam trobar en un moment o altre per "el Vall", per la Plaça Sant Pere, per la famosa barana, enguany més Vilafranquina que mai (una nombrosa representació del ball de gitanes també hi era present), vaja, que sense voler-ho vam fer un agermanament entre dos Patrimonis Inmaterials, i nosaltres sense saber-ho !

Tant la Patum, com els Castells, són dos debilitats que comparteixo, i enguany he tingut la sort de poder experimentar-los d'aquesta forma tant ben trenada, tant ben conjuntada.

Visca la Patum ! Visquin els Castells ! Visquin els Xicots! Visca el Carro Gros !, un Carro Gros, això, de Patum !

Aquesta és la vista que vam tenir de la Patum, el dijous dia 7 de juny. Foto de Roser Montserrat.



Aquesta és la vista que van tenir els espectadors que van venir el 3 de juny a la plaça del Firal. Foto Angee Escofet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada