diumenge, 24 de juliol del 2011

Descarregat !!! Un autèntic bateig de 8 !!!!

Sí, sí, sí, ja el tenim aquí ! El primer castell de 8 de la temporada, descarregat amb solvència, i a més, davant una plaça del Cap de la Vila plena, en un ambient casteller "a tope", acompanyats de colles de primer nivell, i el més important, amb un nombre de camises MOLT MACO. Teniem 4 cordons propis, nombre suficient de Xicots i simpatitzants per portar a plaça el castell de 8.


Va ser com tornar a jugar a la "Champions" molts dies després...aquells nervis a la panxa, la gent concentrada, amb "fam" de castells, els 8 pisos eren a tocar, ho sabíem.


De sortida el 5d7, un altre més al sarró, sòlid, contundent, sense problemes.


I en segona ronda, l'objectiu de la Diada: El CARRO GROS ! Tot i que va començar bé, l'encaix entre pinya i segons no va ser l'idoni, i es va anar desquadrant. Aquest fet sumat als dubtes de l'anxaneta, i quan la cassoleta s'anava a colocar, van fer decidir de desmuntar-lo. El 8 havia d'esperar.


Per no arriscar-nos a perdre ronda, repetició amb el 4d7 amb l'Agulla, llarg, per algun problema de mides a nivell de dosos, però assolit sense problemes.


I a la tercera ronda, i després de mesurar bé els "pros" i els "contres", parlar amb la canalla, fer alguns ajustos a nivell de pinya, i també a nivell de  baixos i segons, decidits: TORNEM-HI amb el 4d8. Treballat, però a la postre, descarregat, i quina alegria es va desfermar en el rotllo vermell...era el primer castell de 8 per a molts nous membres de la colla....uns 23.....Molta gent que no havia fet mai castells de 8 o que s'estrenaven en el pis que ocupaven: anxaneta i cassoleta, dosos, quints, quarts, segons, baixos, agulles, crosses, contraforts, laterals, primeres mans, segones mans, vents, segons vents, terceres mans, quartes, ..... IMPRESSIONANT. Va ser un autèntic BATEIG de 8, van ser molts Xicots i Xicotes que per primera vegada vestien la camisa vermella en una Diada amb Castell de 8, i això, no s'oblida. 


14è any consecutiu amb castells de 8 ... i l'any que ve serà el 15è, i el 30è aniversari de la colla, deu ni dó el 2012 que ha de venir !!!


Descarregat ! i ara amb la confiança de la feina ben feta toca consolidar i repetir aquest 4, i anar posant fil a l'agulla al 3d8 i la Torre de set, la trilogia de la clàssica de 8, que cal portar a plaça enguany, per posar les bases a reptes superiors...

Aquí el tenim...


Benvingut 8 !!!

diumenge, 17 de juliol del 2011

.Net (ben net!)


Aquest cap de setmana hi hem tornat ! De dues "tacades" hem descarregat el 3d7, el 4d7, el 4d7Agulla, el 3d7Agulla i el 5d7, fins ahir tot el nostre repertori de castells de 7.

Però al Serrallo n’hi hem afegit un de molt important: el 4d7 Net, i ben Net ! La prova definitiva que el 4d8 està al tocar…

Feia temps que no en feiem un de tant "clavat", sense la necessitat que cap persona de l’equip de mans toqués als segons (terços del de vuit). Ha arribat en tercera ronda, després d’un intent desmuntat per unes mides que no garantien l’èxit del castell. I a la segona l’hem arriat amunt, ben acompassat, segur, quiet, estàtic, amb un únic moment de dubte de l’anxaneta, que ha estat superat finalment, i ha permés que completessim aquest important i difícil castell.

A nivell de tronc es pot afirmar que ja hem demostrat tenir-lo, ara faltarà veure que l’encaix entre baixos, segons i pinya sigui també superat. De fet la gran quantitat de 4d8 fins a quints que hem pogut veure als darrers assajos d’aquests mesos (almenys en 4 ocasions), han de ser prou garantia. Si aquest divendres li podem posar dosos, ja seria total, i si almenys hi tornem a posar els quints una bona estona, doncs, ja serà suficient.

Ara falta rematar la feina aquests dos assajos, i tornar a sentir a la pell la magnífica sensació dels castells de 8 pisos !!

Ah! I els que han estrenat camisa aquest cap de setmana, enhorabona, ha estat una estrena genial…

Ah (segon ah), m'ha dit un ocellet que el dissabte 23 tenim varis castellers que fan anys (Mariana, Carles, Jan, …) segur que tindran el regal esperat.

I Ah ! (tercer ah) El pilar de 5 que hem fet al Serrallo, d’admirar. "Girat a banda i banda", no és una expressió que li faci prou justícia. I és que amb la mica de gir del Kiko, el girat del Quim, i el regirat de la Mireia, feien que finalment la anxaneta Ainhoa, quedés talment mirant al que seria l’esquena del pilar, vaja, que els que estavem tancant pinya just darrera del pilar, hem pogut veure les rialles de la Mireia i l’Ainhoa. Uns craks tots plegats !!

Ens veiem a Cal Noi-Noi !

diumenge, 3 de juliol del 2011

8 - 7'5 = 0'5 ???


Això és el que ens falta per arribar als 8 pisos, 0’5, només això.  Si estiguessim parlant de matemàtiques sembla molt poca cosa, un 0’5 sembla assolible, i sembla “fácil” d’aconseguir.




Però atenció, estem parlant de Castells i no de matemàtiques. I els Castells no són una ciència exacte.

És cert que a les darreres actuacions dels Xicots estem mostrant un nivell de solvència molt bó, sobretot si destaquem les 4 darreres (Sant Pere de Ribes, Vilanova, Rubí i Calafell) on en totes hi hem portat Castells de 7’5 i de forma molt segura.

És cert que ahir diumenge, en un sol dia, entre el matí i la tarda vam descarregar, com aquell qui no vol, total la Nostra gamma de Castells de 7 i de 7 i mig:  El 5d7, el 4d7 amb l’agulla (per partida doble), el 3d7 amb l’agulla, el 3d7 i el 4d7. El que deiem “Deu ni dó !”

És cert que cal destacar que enguany ja portem tres 3d7 amb l’agulla, i que és el “rècord” de la Nostra colla en una temporada: Li hem Agafat allò que diuen “El tranquillo”.

És cert que la canalla s’està mostrant força fiable en les darreres actuacions, sense intents desmuntats, i sobretot amb decisió. Decisió com la que va demostrar la Nostra petita “Xana” ahir quan es va “despenjar” entre els pisos de terços i quarts del cinc de set, i va baixar literalmente en “ascensor”. Però després d’un petit instant de dubte, ella mateixa va tornar-hi. Amunt !  i va arribar fins la seva posició de cassoleta. I què dir de la Ainhoa, que amb poques setmanes de castellera, ja és tota una garantia, i també destacar la Meri que va coronar els Castells de Calafell amb seguretat.

És cert que darrerament els assajos de dimecres són més concorreguts, i que el darrer divendres va ser el de més assistència de tota la temporada, o dels que més….vam poder tornar a posar quints al 4d8 sencer !

Però no tot són flors i violes….

Ahir hi havia gent de la colla que preguntava :  Avui no tirem la torre de 7 ?  i el 4d8 per quan ?  ….

I jo els hi contestava….quan l’equip tècnic tingui totes les garanties de descarregar-los, i ara mateix, no les tenim totes. Hi estem aprop, sí, però falta afinar una mica més els poms de dalt, i acabar de donar confiança al tronc, i com no, falta el COMPROMÍS de tota la gent de PINYA I TRONC, en l’assistència a assajos per tal de poder assajar els peus amb les alineacions “titulars” tal i com han d’anar a les actuacions. La COLLA ha de respondre. Ara és el moment.

Tenim el 8 molt aprop. Hem de fer que aquest 0’5 entre aquest dimecres i divendres, es transformi en 0’4,  l’altre setmana en 0’3, fins que el dia 23 de juliol a Sitges, la diferència sigui 0'0, voldrà dir que hem arribat al 8 !  Però atenció, no estem parlant de matemàtiques, cal afegir-hi, repetixo, la IL·LUSIÓ i el COMPROMÍS de tots i totes.

Salut i Castells !