divendres, 2 de setembre del 2011

Festa Major 2011: CARRO GROS per partida doble.

Aquest és el resum en positiu de la Festa Major 2011, pel que fa als castells de 8, n’hem fet un cada dia. El dia 29 vam carregar el 4d8, i el dia 31 vam aconseguir descarregar-lo.

Si a aquestes dos construccions hi afegim la segona torre de 7 descarregada de la temporada, i el 5d7 i el 4d7 amb l’agulla (amb estrena de terç al pilar, el Jose Granados), llavors encara millor, són dades prou positives.

A més, el dia 31 la PLAÇA MÉS CASTELLERA va demostrar ser-ho de veritat i la pinya vermella es va veure reforçada per un bon nombre de convilatans que ens van ajudar a tancar un bon peu pel 4d8, i van acabar de fer-nos decidir a provar la torre folrada. Tenir l’ajuda de la plaça és de les coses que més goig fan. Gràcies afecció, gràcies de veritat per fer-nos costat.

En positiu de nou, cal aplaudir a la nostra canalleta petita, que va tornar a mostrar-se valenta, i va encarar els castells de 8 amb solvència.

També destacar que la Torre de 7 descarregada del dia 29, era la primera descarregada pel nostre gran Sergi, nou segon, quina torre més maca.

I la Colla va respondre, a les actuacions, a les entrades a ofici, i a les DURES processons. Deu ni do les hores i hores que hem hagut de caminar plegats, els peus encara se’n ressenten. Cal destacar la processó del dia 31, després d’una diada castellera que no va ser com esperàvem, la colla va respondre i el nombre de camises pels carrers de la vila va ser prou maco. És clar que sí !!!

També destacar el castell de germanor que vam fer amb els Falcons de Vilafranca, a proposta seva, i que va ser ben rebuda per nosaltres. Va ser un 3d6 net de color blanc i vermell, amb la doble aleta de l’anxaneta falconer: Primer va fer l’aleta castellera, i després la falconera. Excel·lent ! (llàstima que no s’hi vulguessin afegir els verds).

El darrer destacat pel fet d'haver pogut portar un altre vegada un folre vermell a plaça, que a més, va treballar parat i bé en tot moment.

Però…

Sempre hi ha un però. El més gran, el nostre intent de torre de 8 folrada. Ens va caure molt aviat. Massa aviat. Aquest fet, ajuntat amb l’intent desmuntat del 5d7, va fer que haguéssim d’acabar la Diada de Sant Ramon amb només dos castells assolits, llàstima. 

Ara ens toca aprofitar aquests dos mesos que tenim, justos, fins la Diada del Roser. Aprofitar bé els assajos i les actuacions, sobretot els ASSAJOS. Amb el compromís de tots i totes, la canalla, el tronc i els components de la pinya, podem fer possible acabar de donar forma a aquesta torre, i al tres de vuit, que encara no hem pogut portar a plaça. Hi serem a temps ? Els Assajos ho diran. Els Assajos seran els que hauran de decidir el programa de castells de la Diada. Com sempre hauria de ser.

Ens hi veiem Xicots (i Xicotes). Som els millors.

Salut i Castells !!!


PD: Felicitar als Castellers de Vilafranca per la magnífica actuació del dia 31 d’agost. La sisena millor actuació de la història dels castells. La Torre de 8 va ser, simplement, magnífica. Van ser capaços, fins i tot, de defensar-la, de parar un parell de rebrincades. El que semblava impossible. I nosaltres podem dir que hi érem.

1 comentari:

  1. Hola Xavi,

    Gràcies per afegir-te a la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

    T'agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa facis un link del teu bloc cap al portal. A la barra lateral trobaràs logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera.

    Recorda que al web trobaràs tot un seguit d'eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

    Salutacions i felicitats pel bloc!

    Daniel García Peris
    www.danielgarciaperis.cat

    ResponElimina